Vak P dit keer met Ad van Liempt.

Go Ahead Eagles had donderdag nog een loodzware bekerwedstrijd tegen PSV gespeeld. Trainer Van Wonderen had graag gezien dat de wedstrijd tegen Utrecht een dag zou worden opgeschoven om zijn elftal wat extra rust te geven.

Dat mocht niet, en achteraf was het ook helemaal niet nodig, want met het onsamenhangend en slordig spelend Utrecht had zijn ploeg zelfs op vrijdagochtend nog wel kunnen afrekenen. Dat Go Ahead op 1-1 bleef steken was uiteindelijk aan de Utrechtse keeper Fabian de Keijser te danken, de enige Utrechter die zijn normale niveau haalde.

Het is moeilijk te bevatten wat er met de FC aan de hand is. Ik heb het interview met trainer Hake, na de wedstrijd op ESPN, drie keer teruggespoeld, maar het bleef een moeilijk te doorgronden woordenstroom, met lijnen die opengetrokken moesten worden en tweede ballen die niet werden gewonnen plus een forse greep uit de trommel met voetbalcliché’s, maar nergens iets waar wij van Vak P chocola van konden maken.

Terwijl de echte oorzaak toch vrij overzichtelijk is: FC Utrecht heeft zich gespecialiseerd in balverlies. De pass-zuiverheid was volgens de statistieken 70%, maar dat is inclusief het astronomisch aantal risicoloze breedtepasses tussen de verdedigers. Zodra er een bal diep wordt gespeeld gaat het fout. En dat al maanden lang.

Hoogtepunt bij Utrecht: het schot van Bart Ramselaar tegen de binnenkant van de paal, na een kwartier. Op de terugspringende bal reageerde Henk Veerman uitgesproken onbeholpen.

Dieptepunt: weer een incident met vuurwerk, nu afkomstig uit het vak met Utrecht-aanhangers. Mogen de echte supporters rekenen op een spoedig ingaand en langdurig stadionverbod voor dit hopeloze geval?

O ja, misschien nog dit: die Kees van Wonderen, zou dat niet een geschikte trainer zijn voor de FC?