Vak P is de rubriek van sportjournalist Hans van Echtelt over de capriolen van FC Utrecht, dit keer over de verloren thuiswedstrijd voor de play-offs tegen Vitesse, uitlsag 1-2.

Het is dan toch niet gelukt, een lang seizoen kreeg niet de bekroning waarvan een uitverkocht en sfeervol stadion Galgenwaard had gedroomd. Vitesse legde met een 1-2-zege de optimisten het zwijgen op maar hartverwarmend was natuurlijk het langdurige applaus dat na het laatste fluitsignaal van Bas Nijhuis van de volgepakte tribune klonk. Nadat Jean Paul de Jong in de middencirkel zijn spelers bemoedigend had toegesproken, konden ze aan hun laatste rondje van dit slopende seizoen beginnen.

Want in juni van vorig jaar begon het allemaal al, de Europese toernee die eindige bij Zenith in de verlenging. En daarna een mooie seizoen waarin tal van hoogtepunten te beleven vielen voor ons op Vak P. Maar uiteindelijk bleek de apotheose waarop we eigenlijk een beetje gerekend hadden, niet waargemaakt te worden. En kregen Ayoub en Labyad die ook al niet in de WK-selectie van Marokko werden gekozen, niet het droomafscheid bij FC Utrecht. Yassin gaf na afloop zijn kicksen aan een supporter die hem nog even kwam omhelzen, een mooi gebaar.

Ayoub baalt. Foto: Jeroen Stoops

En nu kan iedereen op vakantie om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen waarbij FC Utrecht zich intussen al heeft geprepareerd met enkele boeiende aankopen (Joris van Overeem van AZ en Simon Gustafson van Feyenoord/Roda). De ploeg heeft zich daadkrachtig getoond op de transfermarkt. Dezelfde daadkracht ontbrak in de slotwedstrijd waarin FC Utrecht minder overtuigend acteerde als in de eerste ontmoeting met Vitesse toen onnodig met 3-2 werd verloren. Ook nu oogden de tegengoals weinig professioneel en werd de Arnhemse formatie in het zadel geholpen.

De moraal van dit verhaal: een mooi seizoen kreeg niet het einde dat de nummer vijf van de ranglijst misschien wel verdiende. Maar de spelers zijn toe aan een lang verdiende rust en de FC-aanhang ook, met de toevoeging dat ze met hun ovatie aan het einde van een verkoren finalewedstrijd toch nog een mooi sluitstuk verzorgden!

Trainer De Jong wordt geinterviewd.

Rene Schuurmans brengt sfeer in het stadion.

Vuurwerk op de tribunes.

Buttner aan de bal, Görtler grijpt in.

Kerk weet niet te scoren.

Balbeheersing Görtler.

Kali in duel met Bruns.

Laatste wedstrijd van Labyad in het rood-wit van FC Utrecht.

Alles of niets!

Weer heeft Vitesse-doelman Houwen de bal.

Geen Europa.

Teleurgestelde trainer De Jong.

Een paar supporters zijn op het veld om Ayoub te troosten.