Door Hans van Echtelt - Het zag er vlak na rust weer slecht uit voor FC Utrecht in De Goffert. Thuisclub NEC maakte de 2-0 en niets duidde er nog op dat de vrije val van de afgelopen periode tot staan gebracht zou kunnen worden.

De Nijmeegse formatie was voor rust vrijwel steeds de bovenliggende partij geweest, afgezien van de beginfase. En straalde doorlopend de overtuiging uit dat de ploeg gebrand was op de drie punten. De lichaamstaal van de FC Utrecht-spelers stak daar schril tegen af. Het oogde alsof tegenhouden het parool was op deze middag en dat gretigheid ver te zoeken was.

Maar precies zoals destijds bij de eerste competitiewedstrijd tegen RKC, toen ook een 2-0-achterstand gerepareerd moest worden, bracht pinchhitter Bas Dost de ommekeer. Hij stond op de juiste plaats om een voorzet van Sander van der Streek te benutten, toen doelman Jasper Gillesen de bal niet goed kon verwerken.  En toen tien minuten later Othmar Boussaid de gelijkmaker binnenschoot, stond er ineens 2-2 op het scorebord.

De Nijmeegse aanhang verstomde en de FC-supporters hadden hun strijdkreet ‘Utrecht wakker worden’ enigermate beloond gezien. Na afloop kon als enige conclusie gelden dat er een punt gestolen was bij NEC, omdat de thuisploeg verreweg het beste combinatiespel had laten zien.

Met de thuiswedstrijden tegen Go Ahead en Volendam voor de boeg was dit ongedachte resultaat een ferme opsteker voor coach Michael Silberbauer en zijn manschappen. Maar of de vrije val definitief voorbij is, zal dan nog moeten blijken. Mogelijk met de tandem Douvikas en Dost samen in de vuurlinie en eindelijk weer eens opgestroopte mouwen, kunnen dat mooie wedstrijden worden om het zelfvertrouwen op te krikken. 
    

PS. 'Utrecht, Heart of Health' (zie foto) is het nieuwe regioprofiel van Utrecht dat de wedstrijdshirts van FC Utrecht siert. Het is een initiatief van een aantal grote bedrijven uit de regio die lid zijn van netwerkorganisatie Economic Board Utrecht, zoals Ballast Nedam, Jaarbeurs & Universiteit Utrecht. Het doel is om onze regio, met 1,5 miljoen inwoners, bekendheid te geven als een regio die bijdraagt aan een gezondere wereld.