Sportjournalist Hans van Echtelt over het gelijkspel van FC Utrecht bij Fortuna Sittard

Tegen VVV en afgelopen zaterdagavond tegen Fortuna Sittard is pijnlijk duidelijk geworden hoe moeilijk FC Utrecht het heeft tegen verdedigend ingestelde ploegen. Beide keren een moeizame 1-1 waarbij in aanvallend opzicht weinig potten gebroken werden. De club heeft zich op de valreep kunnen versterken met de komst van Jean-Christophe Bahebeck en misschien is de Fransman de aanvallende impuls die FC Utrecht zo node mist in deze fase van het seizoen.

Volgende week zondag (16 september) komt Emmen naar Galgenwaard en ook deze debutant zal zich ongetwijfeld ingraven zoals VVV en Fortuna hebben gedaan. Met Oussama Tannane als andere aanwinst moet het toch mogelijk zijn om tegenstanders van een modaal kaliber stuk te spelen. De favorietenrol die tal van media FC Utrecht hebben toegedicht wat betreft een plek in de top-5, zal voorlopig met enige bescheidenheid in aanmerking genomen moeten worden.

,,We hadden vanavond te weinig kwaliteit aan de bal’’. Zo verwoordde aanvoerder Willem Jansen na afloop van de wedstrijd in Limburg de prestatie van zijn team realistisch samen. Hij had ook nog kunnen zeggen dat er te weinig automatismen in de ploeg te bespeuren zijn en dat is toch bedenkelijk, nu het seizoen al meer dan een paar weken loopt.

Vorige week bespeurden wij op Vak P ook dat de conditionele weerbaarheid tegen ploegen als VVV niet overhield, terwijl de opponent uit Venlo het laatste kwartier nog volop kon strijden en de gelijkmaker forceren zoals Fortuna dat ook op deze zaterdag deed. Kortom: werk genoeg aan de winkel voor de trainersstaf.