Vak P is de rubriek van sportjournalist Hans van Echtelt over de capriolen van FC Utrecht, dit keer over het mogelijke vertrek van het talent Zakaria Labyad.

Na de ‘gestolen’ zege bij VVV moeten de supporters van FC Utrecht zich komende zondag voorbereiden op het mogelijke vertrek van Labyad. De matchwinnaar van het uitduel tegen Ajax staat in de belangstelling van Feyenoord en PSV zodat hij misschien tegen Heracles zijn laatste duel in FC Utrecht-shirt zal spelen. Een groot verlies, maar wij op Vak P waren al lange tijd op dit naderende afscheid voorbereid.

Even terug naar de nipte zege in Venlo waar Gyrano Kerk zich via een fortuinlijke treffer tot matchwinnaar mocht laten uitroepen. ,,Ik raakte die voorzet van Sander van de Streek niet eens goed,’’ zo vertelde de spits na afloop openhartig. Hoe dan, ook heeft er na zijn treffer op Spangen weer een beetje zelfvertrouwen bij gekregen. Zodat we de rest van het seizoen, ook na een mogelijk vertrek van Labyad en misschien ook Ayoub, wat meer van Kerk moeten verwachten.

Overigens wordt januari de maand waarin wij op Vak P drie toppers tegemoet mogen zien, eerst thuis tegen AZ, dan op 20 januari de inhaalwedstrijd tegen Feyenoord en vier dagen later het thuisduel tegen het ontketende Ajax dat afgelopen zondag de vloer aanveegde met koploper PSV. Ontmoetingen om naar uit te kijken, zeker nu FC Utrecht is geklommen naar de vijfde plek en zich als uitdager van de topclubs zal willen profileren.

Een heldenrol was woensdag in Venlo weggelegd voor Ramon Leeuwin die eerst formidabel redde op de doellijn. Een kwartier voor tijd moest de nummer drie van FC Utrecht zich laten vervangen door Dumic omdat zijn tegen PEC opgelopen hoofdblessure weer werd opengehaald na een botsing met Jerold Promes. Intussen is Leeuwin bij de supporters een soort publiekslieveling geworden, sinds zijn rentree in de ploeg is er ook niet meer verloren.

En dan eerst komende zondag. Gaan we dan Labyad en misschien ook Ayoub uitzwaaien door het thuispubliek en dus ook vanaf Vak P, we zullen zien. Eerst nog Heracles thuis en NAC uit, twee wedstrijden waarin beide spelers zich nog een keer kunnen onderscheiden. Later zien we wel verder, na de winterstop...