FC Utrecht heeft trainer Michael Silberbauer vanochtend ontslagen. De club meldt dat het contract "in goed overleg" is beëindigd. Assistent-trainer Rob Penders neemt voorlopig de honneurs waar. 

Na drie weken is de Deen de eerste trainer in de eredivisie die is vertrokken. 'FC Utrecht zit nu al in zwaar weer' schreef onze man op Vak P afgelopen weekend.

Op de website van FC Utrecht staan reacties:

“Eind vorig seizoen en de seizoenstart waren niet zoals we hadden gehoopt. Gedurende het seizoen evalueren we regelmatig met de hoofdtrainer, zoals we dat nu ook gedaan hebben”, legt technisch Directeur Jordy Zuidam uit. “We hebben samen de conclusie getrokken dat er geen stijgende lijn zat in de ontwikkeling en groei van het elftal en daaraan gekoppeld bleven de resultaten achter. Het doel om met meer energie en aanvallende intenties te spelen, is te weinig behaald."

"Dat zijn lastige gesprekken, waarin we open en eerlijk naar elkaar zijn geweest. Natuurlijk is het moeilijk dat dit de conclusie is van de gesprekken die we hebben gevoerd, zeker als je ziet dat Michael alles heeft gegeven om de groei en ontwikkeling te bewerkstelligen. Het is een moeilijk besluit en een teleurstellende dag, ook omdat Michael echt een clubman is.”

“Het is niet gelukt is om stabiliteit in de ploeg te brengen", aldus de 42-jarige Michael Silberbauer. "Het was onze ambitie om aanvallend voetbal met energie te spelen, dat is met pieken en dalen gegaan. Opgeteld bij de start van het seizoen, is nu besloten dat onze wegen scheiden. Deze club gaat me nauw aan het hart, ook gezien mijn eerdere periode als aanvoerder. Ik gun FC Utrecht het beste, deze club blijft voor altijd aan mij verbonden.”