Door Jim Terlingen - RTV Utrecht zendt in december en januari het tv-programma 'Tijd van Toen' uit, waarin de Utrechtse journalisten Ad van Liempt en Ton van den Berg vertellen over Utrecht in de periode 1950-1975. Vanmiddag werden de vier afleveringen van het programma opgenomen in het Utrechts Archief aan de Hamburgerstraat. Het programma is gebaseerd op het succesvolle fotoboek 'Van Stadsie tot Stad' dat over dezelfde periode gaat en dat door Van den Berg en Van Liempt is samengesteld.

In de afleveringen van 25 minuten staan de verandering van Utrecht in de naoorlogse periode centraal. De foto's uit het boek komen prominent in beeld en Van den Berg en Van Liempt vertellen naar aanleiding hiervan met veel vaart en charme hun verhalen en persoonlijke anekdotes.

Hoe het geheel er op beeld eruitziet is nog even afwachten, maar voor de vijftig aanwezigen in het publiek waren de opnames in ieder geval heel erg leuk om mee te maken. Zelfs voor mensen die het boek hebben. De Utrechters zijn ras-vertellers. Van Liempt is de man met interessante observaties en subtiele grapjes. Van den Berg straalt met zijn wat volksere stijl een enorme betrokkenheid en liefde voor Utrecht uit. Een ideaal presentatiekoppel, die twee.

Uitzenddata
RTV Utrecht zendt de vier afleveringen uit in de weekeinden van 30/31 december 2017, 6/7 januari 2018, 13/14 januari 2018 en 20/21 januari 2018.

Tussen twee opnames door checkt Van den Berg zijn teksten en Van Liempt pakt zijn mobieltje om te kijken of Utrecht-Feyenoord wel doorgaat vanwege de sneeuw. Foto: Jim Terlingen