Persbericht 

"Dit is een lange straat. Ze loopt van C. en A. tot in de middeleeuwen." Zo begon schrijfster Clare Lennart haar Utrechtse roman Huisjes van kaarten in 1938.

Nieuwsgierig geworden naar deze straat, te zien op de omslag van de zevende druk van het boek (2019), met al haar avonturen, herinneringen én personen die er toen woonden en werkten?

Op zondag 19 juni tussen 11 en 13 uur vertelt Petra Teunissen, biografe van Clare Lennart, u er alles over tijdens haar zeer enthousiast ontvangen wandeling 'Utrecht, zoals Clare Lennart het toen zag'. 

Tijdens de wandeling passeren we diverse plaatsen waar Clare Lennart woonde. In het zuidelijke deel van de Utrechtse binnenstad lopen we langs de huizen en plekken die belangrijk voor haar waren en waar ze haar populairste romans schreef, onder andere over het geheimzinnige huis in haar roman 'Twintig ramen aan de straat' (1965).

Voor het etablissement waar een van de twee boekenweekgeschenken van Clare Lennart ontstond, eindigt de wandeling. Na afloop drinken we een kopje koffie of thee in theatercafé Mevrouw Dudok in de Schouwburg.

 
Vertrekpunt
: Vredenburg 3 (pand Parfumerie Douglas), Utrecht.
Toegang: € 16,00 - incl. koffie/thee.
Meer informatie/reserverenwww.salonsaffier.nl
   

In de zomer van 1926 kwam Clare Lennart (1899-1972) in Utrecht wonen. Haar eerste indrukken van de Domstad legde ze vast in het nostalgische verhaal 'Utrecht, zoals ik het toen zag'. Bijna honderd jaar later lezen we daarin hoe Lennart via haar vele wandelingen het middeleeuwse Utrecht leerde kennen en liefhebben. Ze zou de stad niet meer verlaten.

  
Volgende wandelingen: C.C.S. Crone (10 juli), Joop Moesman (21 augustus), Dirkje Kuik (18 september) en Martinus Nijhoff (16 oktober).