De Utrechtse producer Bas de Vries, die muziek maakt onder de artiestennaam Freddy43, heeft een videoclip voor de track 'Vinex Looper' gemaakt. Vinex Looper is afkomstig van het in Juni uitgebrachte EPO1 dat verscheen op het platenlabel Basserk Records.

De videoclip is geïnspireerd op herhalende patronen uit de hedendaagse stedelijke omgeving en is gefilmd op verschillende locaties in Utrecht-Leidsche Rijn en Almere.

Het idee achter de clip ontstond volgens Freddy43 tijdens een fietstocht door Utrecht Leidsche Rijn. "Luisterend naar muziek viel de herhaling van voorbij bewegende gebouwen min of meer samen met het tempo van de muziek. Door langzamer of sneller te fietsen was het mogelijk de 'loop' aan te passen en zelfs synchroon te krijgen met de maat van de muziek."

Aardig detail volgens de producer: "Het is dit jaar precies 25 jaar geleden is dat de Vierde Nota Ruimtelijke Ordening Extra werd gepubliceerd en de afkorting Vinex werd geboren. Die nota was het startsein voor veel nieuwbouw binnen de steden, maar vooral voor de bouw van nieuwe wijken aan de rand van de stad, zoals bijvoorbeeld Leidsche Rijn bij Utrecht."

In de ogen van velen hebben volgens Freddy43 een negatief beeld bij de Vinexwijken, ze zouden karakterloos, saai en eentonig zijn."Ik probeer met deze video juist de schoonheid van het repeterende te laten zien."

Freddy43

Freddy43 (1986) is producer/beatmaker van OJAJOH, een Utrechts hiphopduo dat al sinds 2006 op regelmatige basis van zich laat horen. OJAJOH maakte in 2006 furore in het alternatieve circuit met hun single ‘Beri beri’. Vier jaar later toont de groep nieuw teken van leven met het album Format MC en de daartoe behorende single ‘Kniprap’, een samenwerking met rapper JAE (stropstrikkers). In 2011 werken ze mee aan het verzamelalbum Homegrown, een initiatief van hiphoplabel Top-Notch. Vanaf 2014 verlegt Freddy de focus naar het produceren van instrumentale elektronische muziek, EP01 (2016) is daarvan het eerste resultaat.