De nieuwste editie van Utrechts onafhankelijk magazine De Dakhaas is helemaal getekend. Illustratoren en journalisten werkten nauw samen om hun verhalen niet alleen in tekst, maar ook in illustratie te brengen. Zo ontstaat een bijzondere vorm van getekende journalistiek.

Het thema van deze editie is Zelfgemaakt, met onder meer een artikel over de opgepompte lijven in de sportschool, een interview met Heel Holland Bakt-winnaar Hans, verborgen klusgarages en een zelfvoorzienende naturistencamping.

Pagina uit het 'zelfgemaakte' De Dakhaas.

In deze tijd van digitalisering worden er al niet veel magazines meer op papier gemaakt, en De Dakhaas doet er nog een schepje bovenop: alle tekst in deze Dakhaas is met de hand geschreven. Guido de Boer leverde een bovenmenselijke prestatie en schreef het hele blad vol: 145 pagina’s, elke letter netjes en duidelijk leesbaar.

Interview in De Dakhaas met tekstenschrijver Guido de Boer.

Het veertiende nummer van De Dakhaas is gemaakt in samenwerking met Het Huis van Betekenis, de nieuwe ruimte voor tekencultuur in Utrecht. De cover is getekend door illustrator Cliff van Thillo en de letters en het Dakhaaslogo zijn er zelf overheen gezeefdrukt door de redactie, bij zeefdrukwerkplaats Kapitaal.

De Dakhaas heeft al veel bijzonders gepubliceerd, maar zoiets als dit is nog nooit vertoond, door geen enkel magazine. Dakhaas 14 verschijnt op 18 december en is daarna verkrijgbaar op diverse plekken voor 8 euro. Meer info: klikhier.

(tekst: persbericht DeDakhaas)

Cover van De Dakhaas