Door Jim Terlingen - Op de Alkhof, vlakbij de Gansstraat, heeft de Utrechtse kunstenaar Frans Hofmeester een nieuw straatkunstwerk geplaatst.

Het lijkt alsof een verfblik zweeft en rode verf laat stromen op een paaltje. Dat is een mooie optische illusie of - in oneerbiedige woorden - een 'mindfuck'. Let ook op de druppeltjes op de grond.

Eerder dit jaar bracht Hofmeester aan de andere kant van de Alkhof, op de Wulpstraat, schilderingen aan die uiteindelijk verwerden tot houten figuren. Daarover was veel te doen.

We mogen hopen dat deze ellende nu uitblijft en dit kunstwerk wordt omarmd door álle bewoners van Utrecht en de instanties. (Het ziet er eerlijk gezegd wel een beetje kwetsbaar uit voor vandalisme.)

Nagekomen bericht, 6 september: 'het verfblik' is (door iemand) weggehaald. De kunstenaar weet van niets. Hij is teleurgesteld.

Nagekomen bericht, 8 september: Hofmeester geeft commentaar op het verdwijnen van zijn verfblik met zijn viering van 900 jaar Utrecht. De 9 en twee keer de 0 zitten om het paaltje. 

De website van Frans Hofmeester
 
  

Zaterdag 3 september. Foto: Jim Terlingen

Dinsdagavond 6 september. Foto: Jim Terlingen

Donderdagavond 8 september. Foto: JT