Henk Westbroek - Hartelijk dank voor de vele complimenten die ik eind vorig jaar ontving omdat al mijn voorspellingen die ik een jaar geleden publiceerde uitgekomen zijn. Allemaal!

Om er een handvol op te rakelen. Peter R. de Vries zat als voorspeld in 412 tv programma’s een opinierend zakcentje bij te verdienen en het jaar zelf had zoals door mij voorzien precies 365 dagen. De dividendbelasting? Ik voorspelde dat ze er niet zou komen en dat die beschikbare 1,8 miljard via een andere weg in de zakken van de multinationals zou belanden. Twee keer spijker op de kop.

Ik voorspelde ook dat de Ronde van Spanje Utrecht als startplaats kiezen zou, maar dat was eigenlijk een tikkie flauw van me. Want ik had insider-informatie en wist dat Jeroen Wielaert met een aantal rijk gevulde Gemeente-Enveloppen bij de rondebazen in Spanje mocht gaan ”lobbyen”.

Ik liet u weten dat ondanks alle juichende voorspellingen van ”financiele experts” de beurskoersen een eindejaarsduik zouden nemen en dat in december in Utrecht een nieuwe internet courant de kop boven water zou steken En ja hoor het werd een zwaar financieel verlies. En ook winst in de vorm van www.denuk.nl.

Ik was de enige helderziende die voorspelde dat in Frankrijk een volksopstand zonder leiders uit zou breken die in Nederland nagevolgd zou worden en mislukken; omdat Jan Dijkgraaf zich als leider op zou werpen. Als een zwerende vinger. Maar genoeg borstklopperij. Wat gaat 2019 ons brengen?

In de eerste plaats zullen er tientallen artiesten komen te overlijden waarvan u het niet aan zag komen. maar ik wel. Ik ga geen namen noemen want dat zou bij fans en familieleden maar tot voortijdig verdriet leiden, maar Andre Hazes zit er niet bij. De oude Andre is al dood immers en de jonge gaat komend jaar uitzingen.

Het aantal nieuwer honderdjarigen loopt in Utrecht zo de spuigaten uit dat burgemeester Jan van Zanen het bezoek met taart en een bloemetje lichamelijk vanaf februari niet meer aankan. Wethouder Lot van Hooijdonk van Verkeer- en Budgetoverschrijding neemt deze felicitatietaak over. Maar komt zo vaak voor een gesloten deur waarachter gefluister hoorbaar is, dat ze er in juli 2019 per direct mee stopt. En nog dezelfde maand de parkeertarieven met 150 procent verhoogt.

Op het hoogste bestuursniveau gaat rond eind maart de communicatieplicht in om in elke zin minimaal 2 keer het woord ”duurzaam’’ te verwerken. Zodat je regeringsmededelingen krijgt als; ”Het is de taak van een gezonde overheid om op duurzame wijze Zwarte Piet te ontmoedigen door duurzaam te wijzen op alternatieven die beduidend duurzamer zijn.”

En: ”Om de gezondheid van de bevolking duurzaam te stimuleren hebben we per 1 januari de BTW op alle groente en alle fruit duurzaam verhoogd en komt er een duurzaamheidstoeslag op alles wat wij onduurzaam vinden.”

Rob Jetten blijkt de enige politicus te zijn die in staat is zonder na te denken of te stotteren probleemloos 4 keer ”duurzaam” in elke zin te stoppen. Maar zijn algoritme werd dan ook tijdig aangepast. Hij wordt uitgeroepen tot politicus van het jaar.

Wat u betreft? U gaat gelukkiger worden.