Anaï Garcia gaat voor Nieuws030 door Utrecht onder de titel: Ik verwonder mij over...

Bewondering voor de vrouw in de Bruna

Toen ik in een nieuwe wijk kwam wonen in Utrecht stapte ik voor het eerst de Bruna binnen op het winkelcentrum. Gewoon even wat rondkijken en een tijdschrift kopen. Ik ging in de rij staan en de vrouw achter de kassa was nog de man voor mij aan het helpen. Beiden waren ze aan het lachen en grapjes aan het maken. Die zullen elkaar wel kennen dacht ik. Toen was ik aan de beurt.

‘Goedemiddag! Ah, dit tijdschrift wordt het? Is het een cadeautje of is het voor jezelf?’

‘Dag, nee geen cadeautje en het is voor mijzelf’ antwoordde ik vriendelijk.

‘Ja, het is lekker weer hè! Tijdschriftje erbij en lekker in de tuin zitten. Zeker met dit weer moet je het er gewoon van nemen!’

‘Jazeker!’

‘Dat wordt dan 3,95 euro. En een fijn weekend hè! Geniet van het mooie weer!’

Toen ik met het blad onder mijn arm naar buiten liep bedacht ik mij wat een aardige vrouw dat eigenlijk was. Spontaan en gezellig, kom je tegenwoordig niet vaak meer tegen aangezien veel winkels groot zijn en alles snel, snel, snel moet.

Na drie weken kwam ik weer in diezelfde Bruna en daar stond ze, de aardige Bruna vrouw.  Weer stond ze breeduit te lachen, grapjes te maken en ze herkende mij. En elke keer weer, als ik de Bruna in kwam stond ze daar met zo’n ontzettend goed humeur dat ik mij bijna begon af te vragen of het een marketingstrategie van deze winkel zou zijn.

Maar nee; zelfs toen ik haar een keer tegen kwam op straat, in haar ‘niet-werkomgeving’ stond ze daar weer een partij te lachen en ze kende de hele buurt. Wauw. Ik heb echt bewondering voor deze mensen. Zij straalt zoveel positieve energie uit. Ik ken een hoop gelukkig mensen, waaronder ikzelf, maar of ik dat ook uitstraal is een tweede maar deze vrouw… is gewoon al-tijd blij. Ze lacht en het is aanstekelijk!

Wat ik met dit verhaaltje wil zeggen is dat het eigenlijk zo leuk is dat er mensen zijn die zoveel positiviteit uitstralen dat je er zelf ook helemaal gelukkig van wordt. En deze mensen vind je op de meest vreemde plekken, in dit geval de Bruna.

Ik kan mij ook herinneren dat er een tijdje een vrouw (al op leeftijd) achter de kassa werkte bij de Albert Heijn en altijd vrolijk was en zoveel plezier had in haar werk, en dat vind ik nou zo knap. Ook al zit ze waarschijnlijk de rest van haar leven achter de kassa bij de Albert Heijn, en heeft ze het misschien niet zo breed, ze maakt er gewoon het beste van. En dat zouden we eigenlijk allemaal moeten doen. Want als je gezond bent en je hebt een dak boven je hoofd, is er toch genoeg reden om elke dag lachend door het leven te gaan?

-

Anaï Garcia publiceert nog meer blogs via: feelgoodnow.nu