Kim Bouwens is een 'horecadier' en gaat een nieuw avontuur aan, een eigen onderneming: afhaalcentrum Kippig in de Loeff Berchmakerstraat. Wat dit avontuur haar brengt beschrijft ze in columns voor Nieuws030. Daarnaast gaat ze in op ontwikkelingen en trends in de Utrechtse horeca.

Winterse warmte

Vooralsnog geen nieuws uit kredietverstrekkersland... De grote banken hebben mij inmiddels allemaal doorgestuurd naar Qredits. Dit is een onafhankelijke private kredietverstrekker, die gespecialiseerd is in microkredieten voor het MKB. Naast kredietverstrekking ondersteunen ze de ondernemer ook met coaching op diverse gebieden.

Klinkt handig, vooral omdat je in het begin aan duizend en één dingen moet denken. Het ondernemingsplan en de cijfers liggen inmiddels daar ter beoordeling, dus even afwachten nog. Tot die tijd klussen we verder bij Kippig, waar we, dankzij goede hulp van familie en vrienden, al bergen werk verzet hebben. Het is leuk om te zien hoe de plannen in je hoofd en op tekening nu vaste vormen beginnen aan te nemen. Het inrichten en creëren van de juiste sfeer zit in de details. De grote zoektocht naar die ene speciale tegel, dat lampje en de krukken is begonnen. Van Rotterdam tot Nijmegen, overal haal je wat vandaan. Of het nu op de snelweg terug naar Utrecht is of de digitale snelweg van het wereldwijde web, je kan weer iets van je lijstje afstrepen. Zo wordt het winkeltje steeds meer zoals je in gedachte hebt want naast een perfecte kip probeer je ook een stukje beleving mee te geven als men komt afhalen. Naast al het klusgeweld hoop ik komend weekend nog een gaatje in de agenda te vinden en zoek ik even de winterse warmte in onze eigen stad op.

Want het komend weekend is er genoeg te zien, proeven, doen en beleven in Utrecht! Op verschillende plekken door de stad zijn er leuke kerstmarkten. De Neude, het Domplein, de Twijnstraat, de Mariaplaats, het Stadhuiskwartier en zelfs Hoog Catharijne worden ondergedompeld in kerstsfeer. Kraampjes met zelfgemaakte kerstcadeau's, etenswaren voor thuis en voor een hapje en drankje kun je terecht bij de vele deelnemende horecabedrijven. Van poffertjes tot Flammkuchen uit de houtskooloven, van geroosterde kastanjes tot een glaasje glühwein. Voor ieder wat wils. Persoonlijk vind ik dat het leukst, lekker struinen over de markten, neuzen tussen de kramen en afsluiten met één (of waarschijnlijk twee) glaasjes glühwein! Het voelt als een soort kroegentocht, maar dan met de warmte, sfeer en gezelligheid van de feestdagen. En dat alles in ons knusse Utrecht. Toch jammer dat het slechts één weekend is nietwaar? De ijsbaan en horeca op de Neude zijn overigens wel tot in het nieuwe jaar dagelijks geopend. Kijken, proeven en genieten, dat is wat de decembermaand voor mij is. Volgend jaar wellicht met een eigen kraam?

Ik wil alvast iedereen fijne feestdagen toewensen en geniet, maar vooral proef al het lekkers van onze leuke stad!

Kim Bouwens