Donderdagavond was er een editie van Wrijving, een open podium in Teatro op Oudegracht 148 voor 'echte seksverhalen'. Organisator Sanne Bloem legt uit wat Wrijving is.

  
Sanne Bloem 
- Seks is zo veelzijdig, bijzonder, verbindend, intiem, raar, ongelijk, warm, klein en groot. Het is voor zover ik het nu kan inschatten een van de leukste dingen om te doen. Een medicijn. Een reis. Een avontuurtje. Phoe, ik ben er dol op.

Seks is fundamenteel. En toch mag het niet in het openbaar, en zelfs erover praten mag niet overal of met iedereen. Seks (en erover praten) is sterk aan culturele regels gebonden. Hoe vaker ik Wrijving organiseer, hoe verbaasder ik ben dat we het er zo weinig over hebben.

Omdat het belangrijk vind dat dat seksuele dat we zo graag doen, niet alleen iets is dat je als je mazzel hebt- goed met je vrienden kunt bespreken en als je pech hebt vooral via vervuilde bronnen binnenkrijgt (zoals veel porno, of oppervlakkige opschepperij), host ik Wrijving.

Mensen vertellen er wat ze meemaken en in de kreukeltjes en vouwtjes van hun lakens hoor je dingen waarvan je denkt: zo kan het ook, dat wil ik ook, dat ammenooitniet, zo kun je er ook over denken, dat wil ik ook vertellen etc.

Het is niet mijn doel van het podium een plek te maken waar de beste verhalenvertellers staan, al komen die er natuurlijk ook. 

Het gaat erom om verschíllende verhalen te horen, in verschillende vormen. 

Mijn eigen verhalen zijn chronologisch, spreektaal en zo dicht mogelijk bij hoe ik het ervaren heb (bij ‘de waarheid’). Zo vertel ik zelf het liefst. 

Maar Sofie trekt haar ervaringen door een glinsterend meer en raakt je botten aan. Kirsten vertelt absurde korte verhalen. Zoveel mensen, zoveel verhalen.
   

De volgende 'Wrijving' is er op 13 maart. Zie de website.