Persbericht

In buurthuis De 3 Krone aan Oudegracht 227 was het zaterdag 26 november van 12.00 tot 19.00 uur Afrika-dag.

  
TE ZIEN:
Oor- en oog-strelende radio’s van kunstenaars uit Zuid-Afrika en Zimbabwe.

Radio is hét communicatiemiddel in Zuid-Afrika, veel meer nog dan de krant of televisie. Voor  de tentoonstelling in de Kunsthal Rotterdam kreeg een honderdtal kunstenaars een portable radio en de opdracht er een kunstwerk van te maken. Het resultaat was een ongelooflijke verzameling kunstobjecten, zowel wat betreft het materiaal als het uitgebeelde onderwerp.  Onder andere mensen, dieren, auto’s, een  watertoren. Een heel aantal van deze radio’s is deze dag te zien in het buurthuis.

Verder: Originele schilderijen, kunstnijverheid, sieraden, tassen, keramiek, vlechtwerk, sjaals, kraalwerk, allemaal uit een particuliere verzameling. Geschilderde portretten van Sjoerd Tolsma, geen onbekende voor het buurthuis, want zijn werk was hier al eerder te zien.

En bijna alles is te koop.

TE ETEN: Afrikaanse lekkernijen: samosa’s, pittige kippenpootjes, gehaktballetjes en nog veel meer.

TE DRINKEN: Afrikaanse biertjes, frisdrank, Zuid-Afrikaanse witte en rode wijn

TE HOREN: Vrolijke Afrikaanse muziek klinkt de hele dag  en als hoogtepunt tussen 16 en 17 uur een optreden van Superlandaya met kora (Afrikaanse harp) en saxofoon.

TE WINNEN: LOTERIJ 3 grote prijzen, de hoofdprijs : een fantastische radio van de Ndebele uit Zuid-Afrika. Een parmantige sculptuur uit Ghana (COLON) en een kleurige kralenceintuur van de Zulu uit Zuid-Afrika.

Alle opbrengsten zijn voor het buurthuis en IMAGINE, het filminstituut  voor jonge Afrikaanse cineasten in Ouagadougou, Burkina Faso. Dit instituut werd 20 jaar geleden opgericht door Gaston Kaboré een van de beroemdste Afrikaanse filmmakers.

Toegang gratis.