Persbericht

EMPOWERMENT WORKSHOPS VROUWEN DIE MUREN AFBREKEN 2022

In vier verschillende Utrechtse wijken geeft een aantal vrouwen uit het boek 'Vrouwen die muren afbreken; 22 opbouwende verhalen' (auteur: Véronique Konings, fotograaf: Ilvy Njiokiktjien, lanceerdatum: 6 september 2022) bekrachtigende workshops in het kader van Utrecht900. Deze viering heeft immers als thema: ‘stad zonder muren’.

De murenafbreeksters uit het boek starten vanuit hun eigen verhaal en gaan met je in gesprek. Zo ontstaat er een ontmoeting tussen de workshopgeefster en de deelnemers en tussen de deelnemers onderling. De workshops bieden inspiratie, kracht en plezier. Verhalen worden gedeeld, diversiteit gevierd!

Een workshopmiddag bestaat uit twee workshops die je achter elkaar volgt met een pauze tussendoor.

Tijdens de workshopmiddag kan het boek worden aangeschaft. Auteur Véronique Konings is aanwezig om te signeren en eventuele vragen te beantwoorden.

VOOR ALLE INFO: info@vrouwendiemurenafbreken.nl

www.vrouwendiemurenafbreken.nl

---

WORKSHOPMIDDAG VRIJDAG 14 OKTOBER – Krachtstation Kanaleneiland Utrecht

11.00 – 13.45 uur

Aanmelden: info@vrouwendiemurenafbreken.nl

Gratis deelname

Amina Berkane Abakhou – Een muur van taal

Laat je empoweren door Amina’s verhaal over het overwinnen van de muur van taal.

Amina Berkane Abakhou heeft al meer dan 5000 vrouwen bereikt met haar trainingen, die gebaseerd zijn op bewustwording, terug spiegeling en concrete acties. Hierbij maakt zij gebruikt van een methode die uitgaat van Kennis, Inzicht en Kracht: de KIK methode.

Amina heeft in haar leven veel geleerd over de mens, diens kwetsbaarheden en kwalen én manieren om succesvoller, gelukkiger en productiever te worden. Haar passie en specialisme is de vrouw. Amina is met name bijzonder gemotiveerd om vrouwelijke migranten bewust te maken van hun krachten. Ze helpt ze bij het (terug)vinden van hun eigenwaarde, om de beste versie van zichzelf te worden en van hieruit bij te dragen aan de samenleving.

Amina’s verhaal, van waaruit ze haar workshop in Krachtstation geeft, is empowerend voor mensen van elke religieuze en culturele achtergrond en seksuele geaardheid.

Gabriël Erlach - Maak je eigen levensgedicht

Verras jezelf en ontdek je kracht in het maken van je eigen levensgedicht. Gabriël neemt je stap voor stap mee, iedereen kan het!

Gabriël Erlach, 47, moeder, ondernemer, verbinder, kunstliefhebber, geboren Amsterdammer die is gaan houden van Utrecht en Utrechters, vindt het een uitdaging om de eigen kracht bij mensen naar boven te halen. Dat doet ze door je stap voor stap mee te nemen in het maken van je eigen levensgedicht.

Gabriël legt het verschil uit tussen een gedicht en spoken word. Met elkaar bedenk je woorden, je kiest een emotie en verrast jezelf met je creatie. Iedereen kan het!

--- 

WORKSHOPMIDDAG ZONDAG 16 OKTOBER – ZIMIHC Theater Zuilen Utrecht

13.30 – 17.00 uur

Aanmelden: https://www.zimihc.nl/agenda/

Deelname: 5 euro

Jacqueline Kleijer - Wensen en grenzen!

Ontdek hoe jij jouw wensen en grenzen kunt voelen en ze kunt aangeven op een manier die bij jou past. Én hoe je ervoor zorgt dat jouw grens goed ontvangen wordt. Laagdrempelig en direct toepasbaar!

Het is zo makkelijk gezegd: ‘Je moet je grenzen aangeven!’ Maar zo eenvoudig is het niet altijd in de praktijk. Sinds #metoo lijkt het alsof grensoverschrijding altijd met seksualiteit te maken heeft, maar dat is natuurlijk niet zo. Dagelijks heb je te maken met het schipperen tussen wensen en grenzen van jou en van anderen. Soms sluipt er een patroon in je reacties, dat je juist belemmert. Het is dan helpend om je eigen patroon/muur te doorbreken.

Deze workshop geeft je inzicht in reactiepatronen en het durven doorbreken daarvan. Je krijgt inzicht in welke reactie bij jou past én hoe je ervoor zorgt dat jouw grens goed ontvangen wordt. Want als je goed voor je wensen en grenzen zorgt, hoef je geen ‘muren’ op te werpen tussen jou en een ander. Nee zeggen begint met kleine stapjes. Heel laagdrempelig dus. Je kan het na de workshop meteen gebruiken!

Workshopleider Jacqueline Kleijer heeft jarenlang gewerkt als therapeutisch hulpverlener met slachtoffers van seksueel geweld en geeft nu les, lezingen en trainingen. Ze maakt gebruik van verhalen (ook uit de praktijk), wetenschappelijke onderbouwing en humor.

 

Nadoua Dahmane - Regie in eigen hand!

Ervaar op welke levensgebieden je meer persoonlijk leiderschap wilt hebben en leer hoe je dat kunt aanpakken.

In jouw leven heb je te maken met diverse levensthema's, zoals je gezondheid, werk, familie, vrienden en geld. We kunnen deze levensthema’s niet los van elkaar zien. Elk heeft effect op de anderen, omdat het leven nu eenmaal één groot geheel is. In elk thema beleef je ups en downs. Als je meer downs gaat ervaren dan ups, raak je de balans kwijt. Dat is het moment om kritisch te kijken naar jouw mate van (zelf)regie. In hoeverre voel jij dat je controle hebt over wat er gebeurt? In hoeverre kun je überhaupt controle hebben over een gebeurtenis? Interessante vragen die we in deze workshop bespreken. Je krijgt inzicht in de gebieden waarin je de regie voelt en waarin (nóg) niet. Je ontdekt waar werk aan de winkel is en welke vaardigheden je daarvoor nodig hebt. Je verlaat de workshop met enkele praktische tools en het verlangen om aan de slag te gaan om weer (meer) de regisseur van jouw leven te zijn.

Workshopleider Nadoua Dahmane is een doortastende ondernemende moeder van 3 (bijna 4) kinderen. Ze heeft jarenlang ervaring in het coachen van ondernemende moeders om hun persoonlijk leiderschap te versterken, met als doel meer harmonie en balans te ervaren.

--- 

WORKSHOPMIDDAG ZONDAG 6 NOVEMBER – Bibliotheek Leidsche Rijn

13.00 – 16.30 uur

Aanmelden: https://www.bibliotheekutrecht.nl/agenda/volwassenen/alle-activiteiten-volwassenen/vrouwen-breken-muren-afbr-061122.html

Gratis deelname

Marischka Verbeek - Op verhaal komen: hoe vind je je thuis?

Vind onder leiding van Marischka door middel van de kracht van verhalen de weg naar je eigen ‘thuis’. Neem naar de workshop een voorwerp, foto of tekst mee die staat voor waar jij ‘hoort’, waar jij jezelf kunt zijn.

Wat betekent ‘thuis’ voor jou? De plek waar je werkelijk jezelf kunt zijn, waar je je goed en ontspannen voelt, waar je hoort? Voor veel mensen is deze plek of dit gevoel iets waar ze naar op zoek zijn of naar terugverlangen. In de sleur en stress van het volwassen leven lijken we onszelf soms een beetje kwijt te raken. Om weer zin en inspiratie op te doen moeten we soms terug naar de plek waar we vandaan komen. Maar hoe doe je dat in de dagelijkse drukte?

Verhalen en mythen zijn een krachtig middel om jezelf en je leven te verkennen en betekenis te geven.  Ook kunnen ze je helpen om belangrijke beslissingen te nemen of stappen te zetten naar verandering.

In deze workshop ga je op een creatieve manier aan de slag met sprookjes en verhalen die je inspireren de weg naar je eigen thuis te gaan zoeken. We maken daarbij gebruik van een verhaal uit het boek De Ontembare Vrouw van Clarissa Pinkola Estés. Het verhaal waar het voor Marischka allemaal mee begon.

Deze workshop is voor iedereen die interesse heeft in dit thema en/of de kracht van verhalen.

VERZOEK: Neem iets (voorwerp/foto/tekst) mee naar de workshop wat voor jou  symbool staat voor jouw ‘thuis’, niet zozeer waar je vandaan komt maar de plek waar je werkelijk jezelf bent, waar je hoort.

Marischka Verbeek (1966)

Na haar studie Literatuurwetenschap werd Marischka boekverkoper en sinds 1997 eigenaar bij boekwinkel Savannah Bay in Utrecht, gespecialiseerd in gender, seksualiteit en diversiteit. Daarnaast is zij met Transforming Stories actief als coach|trainer en programmamaker  in de culturele sector. Zo organiseert ze literaire avonden, workshops en andere events over feminisme, Indische literatuur of queer thema’s, voor o.a. Utrechtse musea en bibliotheken.

Jacqueline Kleijer - Wensen en grenzen!

Ontdek hoe jij jouw wensen en grenzen kunt voelen en ze kunt aangeven op een manier die bij jou past. Én hoe je ervoor zorgt dat jouw grens goed ontvangen wordt. Laagdrempelig en direct toepasbaar!

(Zie voor informatie over de workshop van Jacqueline Kleijer hierboven bij 16 oktober ZIMIHC Theater Zuilen.)

---