Voetbalverslaggever Hans van Echtelt volgt voor Nieuws030 de capriolen van FC Utrecht. Dit keer de gewonnen uitwedstriijd tegen Sparta, uitslag: 1-2 

Het werd een merkwaardig penaltyfestival dat zich zondagmiddag op Het Kasteel in Rotterdam afspeelde. FC Utrecht mocht zelfs drie keer aanleggen vanaf de stip en schoot daarbij slechts twee keer raak. Door ingrijpen van de VAR werd de gemiste strafschop van Jean-Christophe Bahebeck geannuleerd omdat Sparta-doelman Ariel Arush te vroeg van zijn lijn was gekomen. De tweede poging werd door Adam Maher wel in een geldige treffer omgezet waarna geen verandering meer kwam in de 1-2-stand.

Drie belangrijke punten dus voor FC Utrecht, dat een slechte traditie op Spangen doorbrak. De Domstedelijke ploeg bleef in het verleden vrijwel altijd met lege handen achter in Rotterdam. Nu werd het na een bliksemstart al snel 0-1 via dezelfde Bahebeck, die de door hem zelf geforceerde penalty wel benutte. Het veel betere veldspel van FC Utrecht leverde darna te weinig op zodat het sterk verdedigende Sparta langszij kon komen via een doeltreffende kopbal van Ragnar Ache.

Daarna bleef de marge van 1-2 aan de magere kant voor FC Utrecht omdat tal van counterkansen onbenut bleven. Aanvoerder Willem Jansen na afloop: ,,In de slotfase gooide Sparta eindelijk alle schroom van zich af en werd het toch nog billen knipen voor ons. Geheel onnodig we hadden al veel eerder in veilige haven moet zijn.’’

Hoe dan ook, door de onverwachte nederlaag van Vitesse thuis tegen ADO werden de perspectieven van FC Utrecht in de subtop weer een stuk gunstiger. Komende zondag komt het laag geklasseerde Fortuna op bezoek in een mogelijk vol Galgenwaard, een wedstrijd waarin een goede kans ligt om de klassering op de ranglijst te verbeteren.