Door Hans van Echtelt, die FC Utrecht niet meer vanuit Vak P, maar thuis op de bank volgt.

Sensationeel, zoals FC Utrecht zich woensdagavond tegen AZ manifesteerde. Via een prachtige treffer van Sander van der Streek werd niet alleen verrassend met 0-1 gewonnen. Maar vriend en vijand en ook wij van Vak P waren het er na afloop over eens, het was geen gestolen maar een verdiende zege. Met een ijzersterke tactiek maar vooral ook met een bovenmatige strijdlust werden in Almaar de drie punten gepakt. Tegen een opponent die enkele dagen eerder nog voetballes had gegeven in De Kuip tegen Feyenoord.

Matchwinnaar Sander van der Streek kwam na afloop complimenten te kort om de teamgeest van FC Utrecht te benadrukken. ,,We wisten dat niemand vanavond mocht verzaken en dat we negentig minuten voluit aan de bak moesten. Na afloop zat iedereen er helemaal doorheen maar dat was logisch. En dat doelpunt? Ja, ik raakte ‘m lekker vol op de wreef’’. Bijna net zo mooi als afgelopen zondag tegen Sparta van de voet van Othman Boussaid.

Met drie overwinningen op rij nadert FC Utrecht eindelijk  de plek die vooraf in dit jubileumjaar in gedachten was. Niet als aanval op de Top Drie maar als een ploeg die alle tegenstanders in de subtop kan bedreigen. Bovendien werd voor de derde keer op rij de nul vastgehouden en dat is een belangrijk signaal naar de komende duels tegen PEC en….Ajax. Vak P heeft het gevoel dat er tussen trainer Rene Hake en de selectie intussen een aardige ‘match’ is ontstaan. 

In Alkmaar begint de victorie, moeten FC-supporters na afloop gedacht hebben. Een zege die mogelijk nog een leuk sluitstuk van het seizoen in petto heeft. Dat is zeker het geval voor de aanvoerder van Jong Utrecht die in Alkmaar even zijn debuut mocht maken in de hoofdmacht. Jeredy Hilterman is zijn naam, hij scoorde al elf keer en mogelijk zullen we nog het een en ander van hem horen. Dat zal niet gebeuren met Daniel Arzani die als veelbelovend talent werd gepresenteerd maar alweer is vertrokken.