Hans van Echtelt - Mimoun Mahi had zijn jarige trainer (50 geworden) het mooiste geschenk van deze zaterdag kunnen geven door de winnende binnen te schieten bij een van zijn riante kansen. Maar de aanvaller die wel voor een fraaie 0-1 had gezorgd, liet het bij twee veel eenvoudiger scoringsmogelijkheden lelijk afweten. En zo stond er in Sittard na negentig minuten 2-2 op het scorebord waardoor Fortuna zich morele winnaar kon noemen. En kon het Utrechtse trio Sjors Ultee, Rob Alflen en Jan Wouters elkaar op de Limburgse bank opgelucht herademen.

Wat is er toch mis met de uitwedstrijden van FC Utrecht sinds de ploeg overgoten werd met complimenten ne de 0-1-stunt bij Ajax? Zes keer op rij buitenhuis niet gewonnen en het is logisch dat de achterban zich intussen geducht roert. Trainer Hake ligt onder vuur maar binnen de selectie lijkt hij nog steeds onomstreden. Na het duel in Sittard toonde hij zich blij met de pluspunten die er zichtbaar waren. Maar vooral ook gefrustreerd omdat FC Utrecht zich opnieuw niet wist te belonen.

Komende woensdag wacht het laatste duel voor de winterstop en dan komt FC Twente naar de lege Galgenwaard. Voor doelman Maarten Paes een nieuwe uitdaging want naast enkele knappe reacties ging hij weer niet helemaal vrij uit bij beide Limburgse treffers. Vooraf bestond de indruk dat Eric Oelschlagel onder de lat zou staan maar Hake koos niet voor deze oplossing. En dat vonden wij van Vak P toch wel opmerkelijk.

Positief was de terugkeer van Sander van der Streek die de andere FC-treffer voor zijn rekening nam en zijn basisplaats verder volledig waarmaakte. Zijn analyse: ,,Als je tegen Twente wint, kom je op dertig punten en sluiten we de eerste seizoenhelft toch bevredigend af. En eigenlijk moet dat gewoon, want vandaag hebben we er twee verloren.’’

Een conclusie die wij van Vak P alleen maar kunnen onderschrijven.