Sportfotograaf Jeroen Stoops en verslaggever Hans van Echtelt volgen voor Nieuws030 de capriolen van FC Utrecht. Dit keer de start van het nieuwe seizoen met de eerste training op zondag 23 juni.

Het eerste trainingsweekend van FC Utrecht werd getypeerd door de ludieke sfeer die onder het oog van talrijke fans merkbaar was op Zoudenbalch. Meest typerende voorbeeld was de ‘sprint’ die de nieuwe trainer John van de Brom ‘uitvocht’ met een supporter die hem daartoe had uitgedaagd.

Tijdens een loopoefening werd Van der Brom uitgedaagd door een supporter om zelf ook een sprintje te trekken met zijn spelers. “Alleen als jij ook meeloopt dan” was het antwoord van de trainer. Dat liet de fan zich tot hilariteit van de spelers, trainer en supporters langs de kant geen twee keer zeggen.

Langs de kant sprak niet-technisch manager Jordy Zuidam zijn tevredenheid uit over de samenstelling van de huidige selectie. ,,We krijgen binnen korte tijd enkele zware wedstrijden in Europees verband. Daarom is het een goede zaak dat de selectie vrijwel intact is gebleven zodat we kunnen voortborduren op het succes van de nacompetitie.’’

Hetgeen werd bevestigd door John van de Brom die volgens zijn zeggen voorlopig geen behoefte heeft aan nieuwe spelers, ondanks het feit dat Nicolas  Gavory vrijwel zeker naar Standard Luik vertrekt. ,,We verwachten binnen enkele dagen deze transfer af te ronden,’’ aldus Zuidam.

Spectaculaire opkomst. Foto's: Jeroen Stoops

Veel supporters aanwezig.

Komende vrijdag speelt FC Utrecht een oefenwedstrijd tegen Regioteam Amersfoort.

 In de brandende zon geeft Amersfoorter Van den Brom aanwijzingen aan zijn team.

Twee fans van Mark.

De met Van der Brom van AZ meegekomen Maher.

Na afloop van de training is er tijd voor het zetten van handtekeningen.