Door Hans van Echtelt, die FC Utrecht niet meer vanuit Vak P, maar thuis op de bank volgt.

Door een nipte zege op Willem II heeft FC Utrecht zich nu al verzekerd van een plek in de nacompetitie. Destijds won de ploeg van Hake buitenshuis ruim (0-6) van de Tilburgers maar dit keer moesten alle zeilen bijgezet worden om puntverlies te voorkomen. Al na vier minuten ‘krulde’ Sander van der Streek de bal achter keeper Aro Muric in het vijandelijke doel maar dat goede begin kreeg geen vervolg. Na een half uur moest Othman  Boussaid zich al laten vervangen door Bart Ramselaar en lukte het de thuisploeg maar niet de marge te vergroten. Sven van Beek moest eraan te pas komen om zijn eigen doelman koppend te passeren.

Die 2-0 zou een opmaat moeten zijn voor een grote Utrechtse zege maar niets was minder waar. Willem II kon zich oprichten omdat de thuisclub zich bezondigde aan onnodig veel balverlies. De tegengoal van Sebastien Holmen kwam dan ook niet uit de lucht vallen en de Tilburgers roken meer.  Een doeltreffende tegenstoot via Gyrano Kerk bracht toch weer lucht aan Utrechtse zijde maar zelfs de 3-1 bracht geen opluchting. De bezoekers wisten nog een keer tegen te scoren via Kwasi Wriedt. Na zes minuten spannende blessuretijd floot scheidsrechter Jeroen Manschot af.

,,Het zal in de nacompetitie een stuk beter moeten dan vanavond, willen we een kans maken om  dat verlengstuk te winnen,’’ zo vatte Sander van der Streek, de beste man aan Utrechtse zijde, het teleurstellende optreden tegen Willem II kernachtig samen. De bezoekers misten overigens trainer Zeljko Petrovic die getroffen is door een acute hernia. Bij FC Utrecht ontbraken de twee geschorsten:  aanvoerder Willem Jansen en verdediger Mark van der Maarel. FC Utrecht heeft nog drie duels te gaan in de reguliere competitie  en zal moeten werken ‘aan een verbeterde vorm’, zoals Sander van der Streek al aangaf. En daar zijn wij van Vak P het van harte mee eens.