Voetbalverslaggever Hans van Echtelt volgt voor Nieuws030 de capriolen van FC Utrecht. Dit keer over de thuiswedstrijd tegen Sparta, uitslag: 5-1. 

Het gebeurt niet vaak dat de fans van FC Utrecht met een gerust gevoel het eindsignaal afwachten. Meestal is het bibberen tot de laatste minuut. Hoe anders verliep de tweede helft in de thuiswedstrijd tegen Sparta. Het was smullen geblazen. Geen angstig gevoel bij ons op Vak P, maar doorlopend waarderend applaus. Dus eigenlijk ‘showtime’ in Galgenwaard, het ene doelpunt was immers nog mooier dan het andere.

Uiteindelijk stond er 5-1 op het scorebord, de tegengoal was het enige smetje op een mooie middag, een waardig vervolg op de bekersensatie tegen Ajax. Met hoofdrollen voor aanvoerder Simon Gustafson, terecht uitgeroepen tot man-of-the-match. En natuurlijk voor Bart Ramselaar, weer eens in de basis, en dat beklemtoonde de Amersfoorter met twee mooie goals. En omdat ook Adrian Dalmau zijn aandeel in de score opeiste en eindelijk weer eens fit bleek, werd het een perfecte voetbalmiddag. 

Basisplaats voor Dalmau. Foto: Jeroen Stoops

Dat het juist tegen Sparta zo positief zou verlopen, lag niet in de lijn der verwachtingen. De Rotterdamse formatie lonkte immers stiekem naar het linkerrijtje. En trainer Henk Fraser had tevoren aangegeven dat hij deze wedstrijd als een belangrijke test zou zien. Lijfsbehoud is zijn eerste prioriteit maar Sparta zou in staat moeten zijn om in Galgenwaard behoorlijk op de been te blijven. Dat lukte voor rust nog wel, de 1-0 van Ramselaar viel pas in de 44e minuut.

Ramselaar schiet kort voor rust de bal binnen 1-0. Foto: Jeroen Stoops

Maar in de tweede helft liet FC Utrecht misschien wel voor het eerst in dit seizoen hoeveel goede voetballers de huidige selectie telt. Na de wanvertoningen tegen Twente en RKC leek de ploeg nu vrijuit te voetballen en werd zeker na rust geen overbodig gebruik gemaakt van traag breedtevoetbal.

Het logische gevolg was dat Galgenwaard – met ruim 20.000 bezoekers goed gevuld – massaal achter de ploeg ging staan. Zoals trainer John van den Brom na afloop terecht opmerkte: ,,Dit is het voetbal dat ikzelf maar zeker ook ons publiek, weet te waarderen.’’

Maher in duel met Spartaan Rayhi. Fotoverslag: Jeroen Stoops

Met een wippertje over keeper Harush...

...laat Gustafson La Cucamarcha voor de derde keer deze middag in de Galgenwaard klinken.

Ramselaar maakt zijn tweede doelpunt van de middag....

...Deze keer met zijn hoofd.

 Invaller Arweiler wist niet te scoren.

Afgelopen woensdag was Klaiber in tranen na zijn gele kaart tegen Ajax waardoor hij de bekerfinale moet missen. Vandaag kon hij alleen maar lachen: Voorzet, doelpunt en drie punten.