Hans van Echtelt - De luid bejubelde winnende kopbal van invaller Sander van der Streek kwam letterlijk uit de lucht vallen in de slotfase van het duel tussen FC Utrecht en Heerenveen. Het uitverkochte stadion, met een grote schare schoolkinderen rondom ons op Vak P, had al lang niet meer op de 2-1 gerekend want de Friezen hadden qua veldspel de overhand gekregen.

De 2-1 van Van de Streek bleek drie punten waard.

Eerst was er een veelbelovend begin met een uitblinkende spits Tasos Douvikas in een hoofdrol, en kreeg FC Utrecht de openingstreffer van Moussa Sylla als beloning, daarna viel er snel een een grauwsluier over Galgenwaard. Aanvoerder Willem Jansen deponeerde de bal met een onhandige voetbalbeweging achter zijn eigen doelman Maarten Paes.

Na die schlemielige 1-1 was het ineens gedaan met de dominantie van FC Utrecht, die gelijkmaker zou het breekpunt van de wedstrijd worden. De kinderen in het stadion, vanwege de herfstvakantie en het vroege aanvangsuur door tal van sportieve ouders meegetroond, werden alsmaar stiller en ook de Bunnik Side werd beduidend minder luidruchtig dan in de openingsfase.

Het bleek in die fase dat de 5-1 van vorige week tegen AZ mentaal nog lang niet verwerkt was, zo groot was de terugval binnen negentig minuten. Maar zoals technisch directeur Jordy Zuidam na afloop uitdrukte: ,,Als je slechte wedstrijden nu ook nog  gaat winnen, kunnen we dit seizoen nog ver komen.’’

Hoe dan ook, FC Utrecht heeft de derde plek nog in handen op de ranglijst en gaat komende dinsdag proberen tegen Stedoco de volgende bekerronde te bereiken. Komende zondag wacht een nieuwe thuiswedstrijd, namelijk Willem II, een concurrent voor Europees voetbal.

Mogelijk kan die late treffer van Sander van der Streek mentaal wonderen hebben gedaan binnen het elftal. Of zoals mijn buurman het na afloop opgelucht opmerkte: ‘Laat Heerenveen nu maar van streek naar Friesland reizen.’

Maher probeert een Fries van zich af te houden. Fotoreportage: Jeroen Stoops

Domper: Aanvoerder Janssen heeft zojuist de bal langs doelman Paes in eigen doel geschoten.

Warmerdam in duel met Musaba.

Van der Hoorn.

Douvikas wist niet te scoren.

Na de dramatische wedstrijd van vorige week tegen AZ kon doelman Paes zaterdagavond na afloop gelukkig weer lachen.