Voetbalverslaggever Hans van Echtelt volgt voor Nieuws030 de capriolen van FC Utrecht. Dit keer de uitwedstrijd tegen Feyenoord, uitslag: 1-1.

Wat was het een schoonheid van een doelpunt, die 0-1 van gifkikker Issah Abass  die  De Kuip tot stilzwijgen bracht.  Behalve natuurlijk het vak waarin de talrijk meegereisde FC-supporters zich juichend roerden toen de kleine spits iedereen aan Rotterdamse zijde inclusief doelman Kenneth Vermeer te slim af was.

Dat zijn doelpunt uiteindelijk toereikend was voor een 1-1-gelijkspel, maakte de treffer extra waardevol. Want een gelijkspel tegen Feyenoord is natuurlijk een meer dan behoorlijk resultaat, ook al zijn de Rotterdammers nog lang niet in goede doen. FC Utrecht speelde een tactisch degelijke partij maar verzuimde toe te slaan toen Feyenoord stormrijp leek.

"Wanneer we tien tot twintig procent scherper en vooral slimmer spelen, halen we de volle winst uit De Kuip,’’ zo reageerde aanvoerder Willem Jansen na afloop. De captain was met een kopbal dicht bij een treffer zoals ook Simon Gustafson in extremis zijn inzet gekeerd zag worden door de snel uitkomende Vermeer. Ook Gyrano Kerk kreeg nog een kans maar de veel geroemde aanvaller die vorige week zijn contract nog verlengde, was deze middag niet bijster op dreef.

Wat aan het spel van FC Utrecht nog ontbreekt, is een slagvaardige spits. Nu wordt er roofbouw gepleegd op de overijverige Abass maar mogelijk zal komende zondag de nieuwe aankoop Adrian Delmau deze positie gaan innemen als hij conditioneel op orde is. De voormalige topscorer van Heracles traint volop mee en de thuiswedstrijd tegen FC VVV lijkt een prima moment om hem een basisplaats te geven.