Hans van Echtelt volgt FC Utrecht en is op de 50e verjaardag blij verrast. 

Vandaag bestaat FC Utrecht vijftig jaar en dat heeft de club op waardige wijze ingezet. Rond het middaguur vond via televisie een talkshow plaats met presentator Kees Jansma en werd als belangrijkste nieuws geopenbaard dat de club een nieuwe shirtsponsor heeft voor de komende drie seizoenen.

Het gaat om telecombedrijf T-Mobile, het nieuwe shirt met logo werd meteen al getoond. Dit merk is ook verbonden aan de Duitse topclub Bayern Munchen. De afgelopen vijf jaar was Zorg van de Zaak op het shirt te vinden.

Er was nog meer nieuws. Het gebied rond Stadion Galgenwaard gaat in de komende jaren omgetoverd worden tot een zogeheten Sportcampus inclusief de bouw van een sporthotel. De onderhandelingen hierover zijn zowel met de omliggende clubs als de gemeente Utrecht in een ver gevorderd stadium. Ook maakte Frans van Seumeren bekend dat hij goed op weg is om het stadion te kopen om het  dus zelf te kunnen exploiteren.

Ook in sportief opzicht heeft  FC Utrecht de afgelopen week stappen gezet. Zo werd het contract verlengd met Justin Hoogma, die al eerder voor een jaarwerd gehuurd van TSG Hoffenheim. Hetzelfde gebeurde met  Emil Bergstrom die na een avontuur bij FC Basel in Galgenwaard terugkeert en nu dus weer aansluit bij zijn vroegere teamgenoten. Onder wie

Gyrano Kerk die door de supporters werd uitgeroepen tot de meest waardevolle speler en daarvoor de David di Tommaso-beker zal ontvangen aan het begin van het nieuwe seizoen. Sean Klaiber eindigde als tweede, Mark van dere Maarel werd derde bij deze jaarlijkse verkiezing.

Gyrano Kerk met de David di Tommasobeker. Fotoverslag: Jeroen Stoops

Talkshow met Kees Jansma die vooraf nog gepoederd wordt.

Willem Janssen, Frans van Seumeren, presentator Kees Jansma en sidekick Hans Kraay jr.

Algemeen Directeur Thijs van Es en directeur sales T-Mobile Onno Rip .

Natuurlijk schoven ook trainer Van den Brom en Technisch directeur Jordy Zuidam aan.

Toast op het jubileumjaar met het nieuwe shirt.

Onder toeziend oog van zijn ouders trekt deze jonge fan het nieuwe shirt aan. Hij was een van de eersten.

Sommige supporters hadden geluk en konden, op veilige afstand, op de foto met Klaiber.