Door Hans van Echtelt - ‘‘Dit is het echte FC Utrecht-voetbal.’’ Zo reageerde coach Ron Jans na de 1-1 waarmee een zegereeks van 17 gewonnen duels werd afgebroken. In Galgenwaard zagen 22.000 toeschouwers een enerverende partij waarbij het tot het laatste fluitsignaal van Joey Kooy onzeker was wie er als overwinnaar uit de strijd zou komen.

Beide ploegen raakten na de 1-1 nog de onderkant van de lat. Hidde ter Avest namens FC Utrecht, invaller Irving Lozano namens PSV. Na afloop kon de Eindhovense oefenmeester Peter Bosz niet anders constateren dat het gelijkspel terecht was. ,,Gewoon een knappe prestatie van FC Utrecht, ik kan niet anders zeggen.’’

Intussen is naast PSV ook FC Utrecht aan een knappe reeks bezig. Heeft de Eindhovense ploeg de reeks van 17 winnende duels onder Guus Hiddink kunnen evenaren, Ron Jans heeft met zijn ploeg nu al tien competitieduels op rij niet verloren. Met de duels tegen Excelsior (uit) en Volendam (thuis) in het verschiet, zou deze mooie reeks nog verder uitgebouwd kunnen worden.

Wat vooral opviel was de mentale veerkracht van de ploeg. Na de snelle openingsgoal van Johan Bekayoko pakte FC Utrecht de handschoen op en toonde ploeg optimale energie om het de koploper alsnog moeilijk te maken.

De gelijkmaker van Othmane Boussaid (na afloop gekroond tot man-of-the-match) kwam dan ook niet uit de lucht vallen en leidde tot een enorme ontlading, niet alleen op Vak P maar ook in de rest van het sfeervolle Galgenwaard.

Kiek vanaf de tribune na de gelijkmaker