Door Ad van Liempt -  ‘Het was eigenlijk een van de beste wedstrijden die we hier thuis dit seizoen gezien hebben.’ Buurman Wout op Vak P had daar eigenlijk wel gelijk in. Maar toch met 1-2 verloren van Sparta, de club die, naar ik begreep, in 26 jaar niet in Galgenwaard gewonnen had. Wat was er misgegaan?

Wel, het was achteraf beter geweest om Ruben Kluivert niet op te stellen als vervanger van de geschorste Mike van der Hoorn. De invaller ging bij een corner opzichtig aan tegenstander Lauritzen hangen; dat de VAR er een strafschop in zag kun je moeilijk onterecht noemen.

Nadien was Kluivert zo van de kaart dat hij alleen nog maar durfde terug te spelen als hij de bal had, soms zelfs vanaf de Sparta-helft. Na rust nam Sagnan zijn plaats in, hij deed dat prima en toonde de verkeerde keuze van trainer Silberbauer ondubbelzinnig aan.

Utrecht kwam in de 38e minuut zelfs met 0-2 achter, toen Lauritzen zwak uitverdedigen met een geplaatst schot afstrafte. De Utrechtse droom leek uit, Sparta leek de buit binnen te hebben.

Na rust maakte het lang niet uitverkochte Galgenwaard een langdurige opleving van FC Utrecht mee. Vooral het middenveld combineerde soms oogstrelend, met een uitblinkende Can Bozdogan en een heel sterk spelende Jens Toornstra.

De  andere uitblinker was het Utrecht-publiek dat de club steunde en opzweepte als in z’n beste dagen. Zeker toen Douvikas weer zo’n doelpunt meepikte zoals hij dat al het hele seizoen deed, schreeuwde de aanhang Utrecht naar voren.

Het was aan de voortreffelijke keeper Nick Olij te danken dat het bij 1-2 bleef. Hij had voor rust ook al een paar schitterende reddingen verricht. Utrecht schijnt meer dan 25 doelpogingen te hebben gedaan, en vandaar dus de constatering dat de FC eigenlijk best een goede wedstrijd speelde.

En dus sjokten we in Vak P niet gedeprimeerd de trappen af: als Utrecht zondag om zes uur op Spangen net zo fris en aanvallend speelt als in de thuiswedstrijd, kan de finale van de play-offs toch nog binnen bereik liggen. Buurman Wout op Vak P nam het laatste woord voor z’n rekening: ‘Het is nog niet gedaan hè’.

Zie ook: Minuut stilte voor Cees Loffeld (1946-2023)