Door Hans van Echtelt, die FC Utrecht niet meer vanuit Vak P, maar thuis op de bank volgt.

Een optimaal gemotiveerd FC Utrecht heeft in de Arena een belangrijk punt in de wacht gesleept. Een door Gustafson benutte penalty leverde voor rust de 0-1 op, na een overtreding op Kerk. Alvarez maakte in de tweede helft de verdiende gelijkmaker in een fase dat FC Utrecht alleen maar aan verdedigen kon denken.

Aanvoerder Willem Jansen verwoordde het na afloop terecht dat ‘dit het hoogst haalbare was tegen een sterke ploeg als Ajax’. En die visie was geheel volgens het spelbeeld. FC Utrecht was voor rust enkele keren dreigend voor het doel van de thuisclub maar verzuimde om kansrijke situaties uit te buiten.

Daar kwam FC Utrecht na de pauze niet meer aan toe. De ploeg moest achteruit maar met een uitblinkende Maher in een hoofdrol wist de Domstedelijke formatie van geen wijken. De ploeg had geluk toen een treffer van Klaassen wegens buitenspel werd geannuleerd. Maar in de resterende tijd was het buigen of barsten, maar het zwaarbevochten gelijkspel werd niet meer uit handen gegeven. 

In de strijd om een plek in de nacompetitie was dit bonuspunt extra belangrijk. Komende zondag wacht FC Twente, ook nog een kandidaat voor die extra plaatsen. ,,Maar nog belangrijker is dat we FC Groningen wat meer in het vizier zijn gekomen, want die zesde plek proberen we alsnog te bereiken,’’ aldus Jansen na afloop.