Vak P is de rubriek van sportjournalist Hans van Echtelt over de capriolen van FC Utrecht, dit keer over de mogelijke tegenstander in de wedstrijden om de UEFA-cup.

FC Utrecht heeft maandag via de UEFA-loting te horen gekregen wie de mogelijke tegenstander wordt in het Europese avontuur. Het wordt de winnaar van de duels tussen FC Valetta uit Malta of SS Folgore uit San Marino.

FC Utrecht stroomt pas binnen in de tweede ronde en gaat dan in Waalwijk proberen de volgende ronde te halen, de formatie van Ten Hag speelt eerst op 13 juli uit en op 20 juli ‘thuis’ in Waalwijk. Twee weken eerder spelen Valetta en Folgore tegen elkaar, namelijk op 29 juni en 6 juli. Twee jaar terug schakelde het Luxemburgse FC Differdange verrassend FC Utrecht uit in de eerste ronde. Een sportieve blamage die lang heeft doorgewerkt.

 De mogelijk opponent is van een beduidend minder kaliber dan het grote Real Madrid waartegen FC Utrecht lootte in de tweede ronde in het seizoen 1991-1992. De toenmalige voorzitter Theo Aalbers was opgetogen over de loting, trainer Ab Fafie reageerde met de nuchtere opmerking: ,,Als je dan toch moet verliezen, dan kan je beter overreden worden door een Cadillac dan door een strontkar.’’ FC Utrecht nam thuis in een uitverkocht Galgenwaard zelfs een 1-0 voorsprong via Wlodi Smolarek maar het werd uiteindelijk 1-3 terwijl in Madrid eervol met 1-0 werd verloren.