Voetbalverslaggever Hans van Echtelt volgt voor Nieuws030 de capriolen van FC Utrecht. Dit keer was hij bij de nieuwjaarsreceptie van de club.  

De rode draad in de nieuwjaarstoespraak van algemeen directeur Thijs van Es betrof de grotere geldelijke stabiliteit die FC Utrecht in de nabije toekomst beoogt. Door het verkleinen van het negatief eigen vermogen moet de slagkracht van de club vergroot worden hetgeen zal geschieden door een ingrijpende maatregel van Frans van Seumeren. De grootaandeelhouder verkoopt opnieuw een deel van zijn aandelen aan investeerders maar hij blijft zijn meerderheid behouden. De opbrengst van dit initiatief steekt Van Seumeren in het eigen vermogen van ‘zijn’ club.

Hapjes op de nieuwjaarsreceptie. Foto: Ton van den Berg

Met enige trots werd ook gemeld dat het aantal supporters bij de thuiswedstrijden in Galgenwaard nog steeds structureel stijgt, FC Utrecht is een van de weinige eredivisieclubs die een dergelijke groei kan melden. Ook het feit dat FC Utrecht de laatste seizoenen zich steeds in de subtop heeft kunnen melden, wed door Van Es met voldoening gememoreerd. En hij benadrukte ook ook dat de waarde van de huidige selectie beduidend is toegenomen.

Wat dat laatste betreft, FC Utrecht heeft zich op de valreep versterkt met Jeroen Zoet van PSV die tot het einde van het seizoen is gehuurd omdat eerste doelman Maarten Paes in het trainingskamp een ernstige schouderblessure heeft opgenomen. Omdat de technische leiding van club blijkbaar te weinig vertrouwen heeft in tweede doelman David Jensen, is voor deze optie gekozen. Binnen de jeugdige groep FC-keepers kon volgens de trainers geen alternatief gevonden worden vanwege het tekort aan routine.

In het komende programma (PEC-uit, Eindhoven uit voor de beker en ADO thuis) zal moeten blijken in hoeverre de keuze voor Zoet een juiste is. Mogelijk is ook Adam Maher nog tijdelijk uitgeschakeld wegens een enkelblessure terwijl aanvoer Willem Jansen wel weer inzetbaar is ondanks zijn in Spanje opgelopen rugblessure. Met de keuze van routinier Zoet mikt FC Utrecht dus ook op het veld voor grotere stabiliteit.

Fans met de beker en rechts grootaandeelhouder Frans van Seumeren. Foto: Ton van den Berg