Sportfotograaf Jeroen Stoops en verslaggever Hans van Echtelt volgen voor Nieuws030 de capriolen van FC Utrecht. Dit keer de Europese thuiswedstrijd tegen HSK Zrinjski, uitslag: 1-1. 

Bal ligt klaar voor seizoen 2019/2020. Foto: Jeroen Stoops

Natuurlijk was er na afloop, donderdagavond, volop frustratie na de 1-1 in het eerste Europese optreden van FC Utrecht. Aanvoerder Willem Jansen zakte na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Eskov dan ook ontgoocheld ter aarde, zijn ploeg had kansen genoeg gehad om al in de eerste ontmoeting tegen HSK Zrinjski een beslissende marge op het scorebord te zetten. 

Maar in de extreme hitte van Galgenwaard werd ook zichtbaar hoe het strijdplan van FC Utrecht er in het nieuwe seizoen uit gaat zien. Zeker in de tweede helft was er volop aanvallende drang om de tegenstander stuk te spelen. Een spelopvatting die bij de toeschouwers enthousiasme opriep, naast de deceptie dat de ploeg weigerde om zichzelf te belonen via een klinkende overwinning.

FC Utrecht-trainer Van den Brom met de coach van HSK Zrinjski Mostar.

Het zal dus volgende week donderdag opnieuw een heet avondje worden voor de mannen van John van den Brom. De pijnlijke tegengoal van Miljan Goverdarica kan FC Utrecht in Mostar nog duur komen te zien, ook al heeft iedereen kunnen zien dat de Domstedelijke formatie in alle linies betere spelers heeft dan deze opponent die zeker in de slotfase fysiek kapot was gespeeld en alleen via irritant vertragende acties overeind probeerde te blijven.

Voor mijzelf was het een uiterst moeilijke beslissing om dit keer niet vanaf Vak P maar via het tv-scherm de prestaties van FC Utrecht te volgen. Ondanks het feit dat ik weken tevoren al kaarten had gereserveerd, werd op de valreep het besluit genomen om de hitte niet te trotseren en thuis te blijven, mede vanwege mijn fysieke kwetsbaarheid.

Gelukkig hadden ruim 17.000 toeschouwers wel de reis naar Galgenwaard gemaakt. Ze wilden natuurlijk graag kennis maken met de nieuwe selectie bij dit Europese startschot. En zullen ondanks het teleurstellende gelijkspel niet helemaal ontevreden huiswaarts gekeerd zijn. Dit FC Utrecht smaakt naar meer.

De van PSV overgekomen Lonwijk in duel met een Bosniër. Foto's: Jeroen Stoops

Maker van het enige Utrechtse doelpunt Kerk aan de bal.

Klaiber in duel met Govedarica.

Een volle zonovergoten Bunnikside ziet Venema net naast schieten.

De spelers van Zrinjski Mostar vielen bij bosjes om.

Van de Streek, Kerk en doelman Jensen bedanken het publiek.