Sportjournalist Hans van Echtelt volgt voor Nieuws030 de capriolen van FC Utrecht. Dit keer won de FC ruim bij NAC: 0-4.

Meestal wanneer FC Utrecht tegen een ploeg speelt die de punten hard nodig heeft, wil de ploeg zich van zijn sociale kant laten zien. Dat betekende in het verleden vaak dat tegenstanders in de onderste regionen op wat hulpvaardigheid kon rekenen van Utrechtse zijde. Maar dit keer was daar bij een avondje-NAC niets van te merken. Integendeel, FC Utrecht speelde de kwetsbare opponent naar een afgetekende nederlaag, er stond na afloop de duidelijke uitslag 0-4 op het scorebord.

Na de teleurstellende 0-0 tegen FC Groningen werd hier geopperd dat FC Utrecht tegen ploegen als NAC en Feyenoord (komende zondag op bezoek in Galgenwaard) meer ruimte zou krijgen en dus meer uitbraakkansen. Ook de terugkeer van Jean-Christophe Bahebeck werd als toegevoegde waarde gezien en dat bleek in Breda allemaal te kloppeen. Hij scoorde twee keer en was ook verantwoordelijk voor een penalty die traditiegetrouw onberispelijk weerdienst door specialist Simon Gustafson.

Niet vergeten mag worden dat NAC momenteel uiterst zwak opereert en dat een avondje-Breda in tegenstelling tot vroeger, geen onoverkomelijk avontuur meer is. Terecht merkte aanvoerder Willem Jansen na afloop op ‘dat zijn ploeg het nog een stuk beter had kunnen uitspelen’.

En Bahebeck benadrukte na zijn opmerkelijke optreden ‘dat hij nog meer op 75 procent van zijn mogelijkheden’ zit en fysiek nog steeds niet optimaal is. Dat belooft wat voor de komende wedstrijden, te beginnen met de topper tegen nummer drie Feyenoord zondag over twee weken!