Hans van Echtelt volgt FC Utrecht thuis voor de buis en via Radio M -  Wanneer FC Utrecht moeizaam draait, komt veelal de Bunnik Side in actie met de slogan ‘Alles of niets’. Wij op Vak P weten dat er dan vonk overslaat naar de grasmat en dat er toch nog iets spectaculairs verwacht kan worden. In de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles werd die verbale strijdkreet node gemist, het bleef dan ook 0-0.

Het was dit seizoen de eerste keer dat geen volle winst in een thuiswedstrijd werd geboekt. Eigenlijk niet zo verwonderlijk want de ploeg uit Deventer was al een aantal duels op rij ongeslagen gebleven en had zelfs Ajax in de Arena op 0-0 weten te houden. Op voorhand dus geen gewonnen koers voor de ploeg van Hake die na een serie uitnederlagen momenteel ook al niet blaakt van het zelfvertrouwen.

Afgezien van een kopbal van invaller Adrian Dalmau tegen de lat hield het ook nu niet over met de offensieve daadkracht van de thuisploeg. ,,We blaffen wel maar bijten niet,’’ zo analyseerde aanvoerder Mark van der Maarel na afloop het uitblijven van FC-doelpunten. Vooral in de eerste helft maakte de ploeg een weinig frisse indruk maar die matheid verdween in de tweede helft na het inbrengen van de verse krachten Dalmau en Sander van der Streek .

Komende dinsdag wacht FC Utrecht een heet avondje-NAC en dan zal de ploeg besluitvaardiger voor de dag moeten komen om een bekeruitschakeling te voorkomen. Pluspunt was zaterdagavond dat er geen enkele kans werd weggegeven zodat Eric Oelschlagel, onder de lat in plaats van de niet fitte Maarten Paes, een probleemloze avond kende. Zelfs toen de veteraan Jacob Mulenga (35) nog even zijn opwachting maakte, kon Go Ahead aanvallend geen vuist maken.

Van der Maarel als aanvoerder.

Douvikas wist niet te scoren.

Janssen alleen langs het veld tijdens het warmlopen tijdens de tweede helft.

Van Overeem (r) werd voor de wedstrijd gehuldigd voor zijn 100ste wedstrijd. De 101ste laat nog op zicht wachten; Gisteren geen speelminuten. Hier kijkt hij met Mahi naar de verrichtingen van ploeggenoten.

Timber op snelheid.

Invaller Dalmau (m) kijkt geconcerteerd naar een kopduel van ploeggenoot Van de Streek. Fotoverslag: Jeroen Stoops