Hans van Echtelt volgt FC Utrecht vaak vanuit Vak P,
maar nu thuis voor de buis en tegelijkertijd luisterend naar Radio M

Een eigen goal van Mats Knoester in de 94e minuut heeft FC Utrecht drie punten opgeleverd. De onfortuinlijke Heracles-verdediger werkte met met zijn neus (!) een inzet van FC Utrecht-invaller Adrian Dalmau in eigen doel, dus toch nog 1-0 in een wedstrijd waarin de thuisclub zich lange tijd weigerde te belonen.

Zo werd een strafschop van Simon Gustafson gekeerd door doelman Janis Blaswich, de eerste penalty die de Zweed sinds mensenheugenis miste. In de tweede helft leek FC Utrecht de bezoekers uit Almelo te overrompelen maar een knal van de sterk spelende Remco Balk ramde de lat, waarna ook scoringskansen voor de actieve Tasos Douvikas en Bart Ramselaar niets opleverden.

Dat trainer Rene Hake uit wanhoop Adrian Dalmau inbracht tegen diens oude club, was eigenlijk symptomatisch. En dat uitgerekend de man die eigenlijk niet meer in aanmerking leek te komen voor de basis, de winnende op zijn naam bracht. Dalmau was de opvolger van Cyriel Dessers die week in week uit De Kuip in extase brengt. Zo wonderlijk kan het dus gaan, Adrian scoorde negentien keer voor de ploeg uit Almelo en kwam sinds 25 september niet meer in actie voor het A-team. Zijn commentaar na afloop: ,,Ik moet hier veel geduld hebben, ik weet bijna niet meer wanneer ik mocht invallen. Momenteel ben ik fitter dan ooit, maar de trainer maakt de keuzes. En hij heeft weinig vertrouwen in mij.’’

Opvallend was in de beginopstelling dat routinier Willem Jansen niet in de basis stond. De 35-jarige aanvoerder moest plaats maken na zwakke optreden in voorgaande duels. Mike van der Hoorn was nu in zijn plaats opgesteld terwijl Mark van der Maarel aanvoerder mocht zijn. Zijn commentaar na afloop: ,.Voor rust waren we niet al te overtuigend, daarna hebben we steeds de tweede bal veroverd en tal van kansen uitgespeeld. Maar we beloonden ons welk heel erg laat via Dalmau.’’ Trainer Hake daarover: ,,Omdat Van der Streek en Moussa Sylla niet beschikbaar waren, kon ik alsnog Dalmau als invaller proberen.’’

Lege tribunes. Fotoreportage: Jeroen Stoops

The Eye of the Tiger klonk bij de opkomst, maar de sfeer ontbrak.

Van der Hoorn weer terug na zijn hersenschudding. Hier in duel met Burgzorg.