Op zaterdag 17 juni is het bijna de langste dag. De bloemen bloeien en er vliegt vanalles aan kleine beestjes, ook in de landgoederen. Dat roept bij sommigen een hoop vragen op.

Welke grasland-­ en bosrandvlinders kun je in dit seizoen tegenkomen? Wat zijn de verschillen tussen bijen en zweefvliegen? Welke hommelsoorten vliegen er? Zijn er al weidebeekjuffers, en wat zijn dat eigenlijk?

Men kan deze middag op pad onder leiding van een insectendeskundige om antwoorden te vinden.

Locatie en starttijd
De excursie start om 13.30 uur. De eindtijd is rond 15.30 uur, afhankelijk van het weer en wat er te zien is. De groep verzamelt naast restaurant de Veldkeuken in Oud Amelisweerd, Koningslaan 11, Bunnik. Het maximum aantal deelnemers is 12. De excursie is geschikt voor alle leeftijden.

Aanmelden kan tot 16 juni via info@vriendenvanamelisweerd.nl. De organisatie verzoekt iedereen een klein bedrag (minimaal € 3.00) over te maken op rekeningnummer NL21 INGB 0004 056 570 Vereniging Aktie Amelisweerd te Utrecht onder vermelding van de excursiedatum.

Dit bedrag komt ten goede aan onze activiteiten voor het behoud en ontwikkeling van de (natuur)waarden op de landgoederen.