(Persbericht)

 
Tentoonstelling  Gouden boeken in de Domkerk

16 Februari – 28 Maart 2023
 

In 2023 is het 550 jaar geleden dat het eerste boek in Nederland door een uitgever gedrukt werd. Dat gebeurde door Nicolaas Ketelaar en Gerard de Leempt in Utrecht.  

Dit is voor de tentoonstellingscommissie van de Domkerk de reden om stil te staan bij de vraag waarom boeken zo belangrijk voor ons zijn. In boeken leggen we onze herinneringen vast en boeken zijn een hulpstuk voor onze herinneringen.  

In haar werk Gouden Boeken bij haar Stichting Gouden Verhalen richt Eva Durlacher zich op herinneringen. In haar werk als coach onder de noemer Goudader trainingen gaat zij op zoek naar de gouden herinneringen in levens van mensen om de lijn in hun leven zichtbaar te maken, vandaar het woord ‘goud’, en in haar werk voor Gouden Boeken laat zij mensen hun herinneringen tekenen. Deze gouden herinneringen worden uiteindelijk gebundeld in boeken.  

De tentoonstelling in de Domkerk toont het werk van Eva Durlacher, waarom zij herinneringen zo belangrijk vindt en laat de tekeningen van haar cursisten zien die speciaal voor deze tentoonstelling hun herinneringen aan boeken en aan lezen getekend hebben ter ere van het eerste gedrukte boek in Nederland