Klein begonnen in een paar cafés groeide de BluesRoute in de jaren negentig uit tot een evenement dat in de topjaren honderdduizenden bezoekers naar de Utrechtse binnenstad trok. Velen zullen er goede herinneringen aan koesteren.

Daarna startte Cees van Leeuwen in de werfkelder aan de Oudegracht Cees'Place waar jarenlang plaats was voor bandjes, jams, blues, rock en jazz.

Voor een aantal mensen uit zijn omgeving was zijn overlijden eind vorig jaar aanleiding om een memorial te organiseren. Onder de titel Bluesplace gaat dat plaatsvinden op zondag 1 september in dB's aan de Cartesiusweg (CAB-Rondom 100, 3534 BE Utrecht).

Op het programma staan overbekende namen als Trouble No More, Captain Morgan Express, Homesick & The Louisiana Men en Jan Rijbroek, met ook de presentatie van de herdenksteen en uitreiking 1e BluesLeeuw

Cees was altijd een stimulator voor jong talent, “Jamming with the kids”, zowel op de BluesRoute als in Cees'Place en ook dat is meegenomen in dit programma.

Entree bedraagt 5 euro aan de kassa, er is beperkte voorverkoop via dB’s. Geheel in Cees’ stijl is het programma onder voorbehoud van wijzigingen:

The Route (grote zaal)

14.30 uur: zaal open

14.55 uur: opening

15.00 uur: Captain Morgan Express

16.00 uur: Trouble No More

16.45 uur: Jan Rijbroek (JR Band) en Tom Moerenhout (Millstreet Bluesband) met Trouble No More

17.30 uur: Homesick & The Louisiana Men  

18.30 uur: jamsessie met iedereen met instrument of stem en met backingband Captain Morgan Express 

20.00 uur: einde

The Place (kleine zaal) 

16.00-16.20 uur: Superdogs (driemansformatie: Abel (11), Bram (10) en Jurre (11)).

16.30-19.00 uur: Colijn Buis en de Cees’ Place-jammers

Foyer: Expositie BluesRoute + marktkraam T-shirt/cd + blues-lp’s-bakfiets