Door Johan de Boer - Indrukwekkend, dat is de ondergrondse wereld van Leidsche Rijn Centrum. Het gaat om een compleet ondergronds stelsel van wegen en paden voor de bevoorrading van de winkels en de parkeergarage, het is zo goed als klaar.

ASR, de bouwer van Leidsche Rijn Centrum, organiseert vanwege de afronding van de eerste bouwfase deze week rondleidingen voor relaties. Karin van Wingerden, verantwoordelijk voor de communicatie van dit project, en directeur Jeroen Messemaekers namen hun gasten mee door de ondergrondse wereld van Leidsche Rijn Centrum.

Dat was een indrukwekkende beleving. Een compleet ondergronds stelsel van wegen en paden voor de bevoorrading van de winkels, waar twee vrachtwagens elkaar kunnen passeren, en de enorme parkeergarage zijn zo goed als klaar.

Grote gangen en ondergrondse wegen voor de bevoorrading van winkels. Foto: Johan de Boer

Twee vrachtwagens kunnen elkaar hier moeiteloos passeren. Foto: Johan de Boer

Ook de contouren van toekomstige straten en pleinen aan de oppervlakte zijn zichtbaar. Drie combinaties van aannemers staan inmiddels klaar om te starten met het bouwen van de winkels en woningen. Over een tijdje werken daar dagelijks ruim duizend bouwvakkers aan Leidsche Rijn Centrum, één van de grootste bouwprojecten van het land.

De entree naar de ondergrondse wereld. Foto: Johan de Boer

Het toekomstige Brusselplein. Foto: Johan de Boer