In deze rubriek ziet u steeds een recent gemaakte Utrechtse foto (en soms meerdere). 

Wanneer: dinsdag 13 december 2022, 18:59 uur

Wat: het project 'Kleur de stad'.

De gevels van zeven gebouwen in de Utrechtse binnenstad zijn tot en met 8 januari 2023 elke avond kleurig verlicht. Dat levert prachtige plaatjes op. Het is zeer aan te raden om ze tijdens een wandeling te bekijken.

In persberichten staat dat de verlichtingstijd 17-21 uur is, maar uw verslaggever kon ze dinsdag om 22.30 uur nog bewonderen. Daar gaat óf iets mis met de communicatie óf met de tijdschakelaar.

De afgelopen maanden kon iedereen op de website van Kleur de Stad kleurplaten downloaden en daarna deze ingekleurd weer uploaden. Er kwamen in totaal 953 inzendingen binnen, die nu geprojecteerd worden op de gevels van Scotch & Soda, De Rode Winkel, Zizi Love, Ace & Tate, Telkamp modeschoenen, het stadhuis, Daen’s café en café Korter. 

De zeven plekken

Het pand van Scotch & Soda. Foto: JT

Een klein verbeterpuntje. Bij een wisseling tussen twee verschillende 'afbeeldingen' is er meestal een bijzondere overgang, maar er zijn er twee - die met bewegende ballen en ballonnen - die op een gegeven moment echt wel gaan vervelen. Deze hebben het niveau van een Microsoft-screensaver. Zie als voorbeeld het onderstaande korte filmpje.

Maar voorop staat: het is een geweldig project. Gaat dat zien. Trouwens, ook vorig jaar was hij er in de winter. Idee: misschien kan hij ook in de zomer (natuurlijk wel op een laat tijdstip) uitgevoerd worden? Het is nu wel heel erg koud om lang op straat te blijven staan.

Door: Jim Terlingen