Jim Terlingen - In de binnenstad hebben gisteren acht standbeelden een rode cape gektregen. Het blijkt een actie te zijn van Heroes Dutch Comic Con. Dit weekend vindt de wintereditie van dit evenement plaats in de Jaarbeurs. Een reclamestunt.

De Marktvrouw op de Kalisbrug voor de Vismarkt wordt wel vaker aangekleed. Dat is bijna folklore. Maar ik ga toch fronsen bij het idee dat dit ook gebeurd is met het beeld van Truus van Lier. In 1943 kwam deze jonge vrouw om voor een vuurpeloton, he...

Heeft men misschien ook nog overwogen om Anne Frank op het Janskerkhof van een cape te voorzien? Of vond men dat nog net iets te? 

Bovenstaande foto werd verspreid door de organisatie. Ik ben vanavond even gaan kijken of Truus de cape nog droeg, maar die was inmiddels weggehaald. Goede smaak overwint.

Kunstenaar Joyce Overheul, die het beeld van Truus maakte, reageert op X (twitter) op het bericht van Nieuws030. Ze is niet blij:
   

Andere standbeelden met capes zijn onder meer De Acteur en het Feest der Muzen, beiden vlakbij de Stadsschouwburg, de Baliekluiver op de Gaardbrug en Anton Geesink (Jacobskerkhof).

Men wordt opgeroepen zich met zo'n standbeeld te vereeuwigen en dit te delen op sociale media.

Heroes Dutch Comic Con is er deze zaterdag en zondag.

De Marktvrouw op vrijdagavond. Foto: JT