Armand Leenaers - Media-aandacht vooraf ontbrak, maar zondagavond 23 juni stond een van de grootste latin-artiesten ter wereld in een uitverkocht TivoliVredenburg.

Oude tijden herleefden, want ooit waren in Vredenburg met regelmaat wereldsterren uit Latijns-Amerika te zien, zoals de Argentijnse Mercedes Sosa en de Buena Vista Social Club (bekend van de documentiare van Wim Wenders).

Ook de Cubaanse Gloria Estefan wist de weg in Utrecht. Zij trad op in discotheek Cartouche al vóór ze wereldwijd doorbrak. Salsa, cumbia en tango waren te horen in RASA.

Nu dus de Colombiaanse zanger/gitarist Juanes, een van de bestverkopende latin-artiesten aller tijden met een solocarrière van bijna 25 jaar die hem tientallen Latin Grammy Awards bezorgde.  

Juanes legt zich toe op makkelijk dansbare latinpop met romantische, Spaanstalige teksten die iedereen kan meezingen. Klassiekers als A Dios Le Pido en La Camisa Negra behoren tot het muzikaal erfgoed van Latijns-Amerika.

Voor een dolenthousiast publiek waaronder veel latinos uit alle delen van Nederland maakte Juanes zijn reputatie volledig waar. Hij begon met stevige rocknummers van zijn laatste album Vida Cotidiana om te eindigen met zijn grote successen en een ruimhartige toegift.

De sfeer zat er goed in op de eerste zomerse avond van het jaar. Dit mag TivoliVredenburg vaker doen.