Door Raymond Taams 

“Het voelt een beetje als het Sinterklaasjournaal, maar dan met platen in plaats van pepernoten”, grap ik tegen wethouder Susanne Schilderman. We staan aan de voet van de heuvel in het Griftpark, omringd door dozen vol beschilderde LP's. Voor draaiende camera’s legt Schilderman de eerste plaat van het ‘Schilderij van LP's’, een initiatief van de Utrechtse beeldend kunstenaar Pet van de Luijtgaarden. 

"Nou, het is zo ver, pak er maar een uit de doos", gebaar ik na een inleidend praatje naar de wethouder. Ze pakt een donkerrood geschilderd exemplaar, en kijkt op de achterkant welke muziek erop staat. Kerstliederen, zo blijkt, dat past goed bij het grijze weer, hoewel het natuurlijk pas de eerste van september is. 

Voor zaterdag 2 september zijn zomerse omstandigheden voorspeld, de hele dag zullen vrijwilligers onder leiding van Pet de heuvel bedekken met duizenden platen in allerlei vrolijke kleuren. Iedereen is welkom om mee te helpen, gewoon lekker kijken en genieten van de aanwezige dj mag ook.

Als Pet's persoonlijke pr-manager, een rol die ik vervul naast mijn columnist-schap voor deze website, zeg ik: komt allen naar het Griftpark! Het evenement duurt van ongeveer tien uur 's ochtends tot zes uur 's avonds.