In deze rubriek ziet u steeds een recent gemaakte Utrechtse foto (en soms meerdere).

Wanneer:  vrijdag 28 januari 2022, 19.53 uur

Wat? Na de versoepeling van de coronamaatregelen deze week klonk voor het eerst weer klassieke muziek in de Grote Zaal van TivoliVredenburg met publiek. Bovendien werd het concert - gegeven door het Nationaal Jeugdorkest onder leiding van de Britse dirigent John Wilson - ook rechtstreeks uitgezonden op NPO Radio 4.

In feite is dit het enige concert van de geplande tournee van het NJO dat is overgebleven. Vorig jaar zou het NJO al optreden in het AvroTros Vrijdag Concert, maar dat ging toen ook niet door vanwege corona. 

Begonnen werd met het onbekende Tripelconcert in d opus 70 van de Hongaar Emanuel Moór (1863-1931). Als solisten traden op de leden van het Storioni Trio (Wouter Vossen, viool; Marc Vossen, cello en Bart van de Roer, piano). Na de pauze werd de Tweede Symfonie in e opus 27 van Sergej Rachmaninov (1873-1943) uitgevoerd. Hier meer over het NJO.

Om 21:54 uur was het concert afgelopen. Toen moest het enthousiaste applaus nog komen.  En om 22:00 uur moest iedereen TivoliVredenburg verlaten hebben... 

Door: Dik Binnendijk