In deze rubriek ziet u steeds een recent gemaakte Utrechtse foto (en soms meerdere). 

Wanneer: vrijdag 2 december 2022, 10:28 uur

Waar: de Biologische Boerenmarkt op het Vredenburgplein

Wat: begin actie ‘Panelen voor Paul’

Al twintig jaar verkoopt Paul brood, gebak en hartige quiches op de Biologische Boerenmarkt op vrijdag. De vaste plaats van zijn marktwagen is tegenover de ingang van Hoog Catharijne naast Perry Sport. Sinds vandaag zijn er op zijn wagen posters geplakt en liggen er folders klaar voor de trouwe klanten voor de actie ‘Panelen voor Paul’. 

De biologische banketbakkerij ‘Koekie’ van Paul staat in Arnhem. Zijn energiekosten zijn dit jaar viermaal zo hoog geworden. Hij doet van alles om te besparen, maar hij heeft nog geen zonnepanelen op z’n dak. (Uit de actiefolder:) Daar willen wij, vaste klanten, hem bij helpen. En wij hopen dat meer trouwe klanten dat willen doen. Jij bijvoorbeeld. 

Ons idee is: wie overhoudt van de 190 euro energiesubsidie, kan het overschot doneren. Maar natuurlijk is los daarvan elke bijdrage welkom, hoe klein ook. Lever je bijdrage, groot of klein, in een envelopje/zakje in bij de kraam of via een tikkie via de QR-code hieronder. Zo eten we straks nog duurzamer gebakken banket/brood.” 

Hopelijk kan Paul snel de panelen op zijn dak leggen en zo zijn energiekosten flink verminderen. Meer over de stand van de actie en bakkerij ‘Koekie’: https://www.bakkerijkoekie.nl/over-ons

Door: Dik Binnendijk (lid steuncomité)