Journalistenmening - Utrecht was op maandag 15 maart 2021 het decor van een bedenkelijk dieptepunt. Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet zei tijdens een campagne-bijeenkomst op het Jaarbeursplein onder andere dit:

"Het is raar (...) dat we niet normaal antifa's op hun bek hebben kunnen slaan, weet je.
Het is gewoon raar."

Het is voor het eerst in de naoorlogse geschiedenis dat een Kamerlid in het openbaar op deze expliciete manier geweld goedpraat. En het is hoogstwaarschijnlijk strafbaar.

Inmiddels is er op verschillende politiebureaus aangifte gedaan.
Terecht. Dit is onacceptabel. Nu is het Openbaar Ministerie aan zet.

In deze tweet is een video te zien met de uitspraak. Er zijn op Twitter overigens meerdere opnames te zien van wat Baudet precies zei.   

Ter info: antifa's zijn leden van de anti-fascistische beweging Antifa. Ze waren op het Jaarbeursplein aanwezig om tegen de FVD te demonstreren. Op deze site van journalistenclub De Correspondent leest u meer over Antifa. 

Deze ingezonden 'Journalistenmening' is geschreven door een Utrechtse journalist die liever niet thuis bezocht wordt door extreem-rechtse types. Vandaar - op zijn verzoek - dit pseudoniem.  

Nagekomen bericht 19 maart: 
Het OM gaat inderdaad onderzoeken of er tijdens de bijeenkomst strafbare feiten zijn gepleegd. Burgemeester Sharon Dijksma zei gisteravond tijdens het vragenuur in de gemeenteraad dat mogelijk de coronaregels zijn overtreden en dat de uitspraken van Baudet zullen worden getoetst.