Anaï Garcia gaat voor Nieuws030 door Utrecht onder de titel: Ik verwonder mij over...Terrasje in Utrecht? Waar moet  je zijn…

Het is terrassen-weer! Niets is toch heerlijker in de zomer dan tot laat buiten zitten met een drankje? Gelukkig biedt Utrecht een hoop mooie plekjes buiten. 7 tips voor een terrasje pakken in ons stadsie: 

1. Neude

Op de Neude zijn er veel cafeetjes en dus veel keuze! Studentencafé de Beurs, wijnbar Lefebre, Le Journal of Grieks restaurant Delpi's, er is altijd wel een plekje te vinden in de zon.

2. De Zaak 

Cafe de Zaak heeft een groot terras tegenover het stadhuis. Veel zonuren, gezelligheid en lekker in het centrum.

3. Toque Toque

Toque Toque heeft een prima terras maar wist je ook dat er een mooie binnenplaats is waar je heerlijk buiten kan zitten? Je zit middenin het centrum bij in deze binnenplaats merk je niets van de drukte.

Binnenhofje bij Toque Toque. Foto: A. Garcia

4. Speck

Speck zit bij het Ledig Erf. Dit vrij nieuwe restaurant zit net buiten het drukke centrum maar door de ligging bij het Ledig Erf is er toch veel gezelligheid!

5. Cafe Ledig Erf

Cafe Ledig Erf heeft een terras met veel plek, simpele houten bankjes en lekker aan het water. Studenten, gezinnen, werkafspraken; elk soort is er te vinden.

6. Buurten

Buurten heeft naast de vestiging op de Burgemeester Reigerstraat nu ook een vestiging geopend in Oog in Al aan de Kanaalweg. Een groot terras en met uitzicht over het kanaal.

Buurten bij Cereol in Oog in Al. Foto: A. Garcia

7. Café Olivier

Café Olivier, midden in het centrum in een oude, karakteristieke kerk met veel verschillende soorten bier! Prima terras om lekker mensen te kijken.

Cafe Olivier in Achter Clarenburg. Foto: A. Garcia