Anaï Garcia gaat voor Nieuws030 door Utrecht onder de titel: Ik verwonder mij over... ’t Koffieboontje.

Nieuw en hip in Utrecht: ’t Koffieboontje! Een plekje in het centrum van Utrecht waar je rustig je kopje koffie kan drinken en dus even van de drukte kan ontsnappen. Aan de Oudegracht vind je deze gezellig koffiespot. Op zaterdag 18 april zijn zij geopend en ook al is het nog niet helemaal af, ik moest natuurlijk alvast een kijkje nemen!

’t Koffieboontje staat voornamelijk (zoals de naam al zegt) voor goede koffie. De koffiebonen komen uit Ethiopie, Brazilie en Indonesie en worden in Dronten door Bocca gebrand.  Kwalitatief goede koffie, daar staat ’t Koffieboontje voor. Over een aantal weken gaan zij ook ontbijt en lunch verkopen. Als ontbijt wordt dat museli, croisantjes en lichte broodjes. Als lunch gaan zij groot uitpakken met uitgebreide broodjes en salades. Daarnaast zullen er ook verse stukjes taart en andere zoetigheid verkrijgbaar zijn voor bij de koffie.

De koffietent wordt gerund door drie jonge mannen die vriendelijk en enthousiast vertellen over hun zaak. De Noord-Afrikaanse invloeden van de eigenaren komen terug in het interieur; een mooie zithoek, frisse kleuren en  gekleurde kussentjes. Erg leuk! Het interieur is rustig en gezellig maar ook zeker modern. En de koffie? Die smaakt goed! Ik ben voor een cappuccino gegaan en ook al ben ik geen koffiekenner, ik weet wel dat dit een goede koffie was!

Door mijn nieuwsgierigheid ben ik nog even blijven kletsen met de jongen achter de bar over wat de ideeën zijn voor in de toekomst en dat ik nog een keer langs kom als ze ook de lunch aanbieden. Eenmaal thuis op de bank kwam ik er opeens tot schrik achter dat ik helemaal niet heb betaald! Door al dat geklets ben ik gewoon totaal vergeten mijn cappuccino te betalen! Dat is mij nou nog nooit gebeurd… Schaam, schaam. De volgende dag ben ik toch maar even langs gefietst om mijn cappuccino nog af te rekenen, ik wil hier namelijk zeker nog vaker heen! Gelukkig heb ik mij nog netjes kunnen vertonen ;)

 

-

Anaï Garcia publiceert nog meer blogs via: feelgoodnow.nu