Anaï Garcia gaat voor Nieuws030 door Utrecht onder de titel: Ik verwonder mij over... Koffie Leute

In Utrecht worden steeds meer horeca zaakjes geopend die geen strak design hebben maar vooral gezellig, creatief en eigen zijn. Zo'n plek is ook Koffie Leute, aan de Westerkade in Utrecht. Op internet en door naasten genoemd als 'de gezellige huiskamer', de moeite waard dus om daar eens een kijkje te nemen!

En Koffie Leute is letterlijk een huiskamer. Van buiten ziet het er niet zo snel uit als een plek waar je koffie kan gaan drinken maar bij binnenkomst loop je meteen tegen een gezellige bar aan. Door twee jonge medewerkers word ik vriendelijk verwelkomd en neem ik een plaatsje in de 'huiskamer'. Een jaren zeventig huiskamer, dat wel. Hippe printjes en verschillende kleuren sieren de muren en in de kasten staan bordspellen, boeken en een oude radio. Er staan overigens wel gewoon tafeltjes waar je aan kan zitten maar ook oude sofa's met bijzettafeltjes waar je rustig je koffie kan opdrinken.

Het publiek bij Koffie Leute is niet per se hip en alternatief, wat ik bij zo'n plek al snel zou verwachten maar studenten, zakenafspraken en vrienden/vriendinnen die elkaar ontmoeten. De ligging vind ik ook erg gunstig, net buiten het drukke centrum maar wel een ontzettend leuke plek aan de Westerkade waar steeds meer leuke horeca gelegenheden komen te zitten.

En dan nu de vraag: Hoe is de koffie? (wel belangrijk met een naam als Koffie Leute). De koffie is prima, niet bijzonder lekker. Koffie Leute moet het hebben van het leuke, eigen concept en fijne sfeer. Ga ik nog een keer terug? Jazeker!

Adres

Westerkade 30

Utrecht

-

Anaï Garcia publiceert nog meer blogs via: feelgoodnow.nu