De oud-eigenaar van cafe Postillon is deze week overleden, Thomas Melisse werd 67 jaar. Hij was al enige tijd ziek en kon daardoor niet echt genieten van zijn pensioen nadat hij eerder dit jaar het café had verkocht.

In februari 2018 vierde Melisse nog het feit dat hij veertig jaar aan het werk was in cafe Postillon, zeven jaar als ingehuurde kastelein en 33 jaar lang als eigenaar. Onder zijn leiding was en bleef het een van de echte Utrechtse bruine cafe's waar gastvrijheid hoog werd aangeschreven en de consumpties nog op een viltje werden bijgehouden. Legendarisch was dat hij mensen het café uitwerkte als ze niet netjes 'hallo' hadden gezegd bij binnenkomst.

In 2014 was café Postillon met café Potdeksel een van de laatste cafes waar gerookt kon worden. Melisse was vastberaden dat roken moest kunnen en hij heeft diverse boetes moeten betalen, maar werd daardoor gedwongen de asbak toch van de tafels te halen.

Ter gelegenheid van het 40-jaar eigenaarschap in 2018 brachten enkele stamgasten een kalender uit die een eerbetoon was aan het café. Burgemeester Van Zanen nam toen het eerste exemplaar in ontvangst.

Viltjes in de Postillon. Foto: Ton van den Berg